Muffiny z chleba tostowego
Ktoś, kto wymyślił foremkę do pieczenia muffinów by geniuszem. Wyobraź sobie sytuację, że nie wiesz, co przygotować na imprezę (wiemy, wiemy, odkąd śledzisz hapsa, ta sytuacja jest mało prawdopodobna). Wystarczy, że wymieszasz różne pyszności włożysz je do formy i masz estetyczną, super prostą przekąskę. Teraz tylko pozostaje zapamiętać, że to słowo wymawia się MAFIN (a nie MUFIN) i sukces gwarantowany!
Składniki:
8 kromek chleba tostowego
90 g boczku w plastrach
3 jajka
200 ml mleka
szczypta soli
szczypta cukru
Sposoby przygotowania:
Plastry boczku usmaż i drobno posiekaj. Chleb tostowy pokrój w kostkę. W dużej misce wymieszaj jajka, mleko, sól i cukier. Dodaj chleb tostowy oraz boczek i delikatnie wymieszaj. Rozdziel masę do 6 silikonowych foremek na muffiny i delikatnie ją dociśnij. Piecz w 180 stopniach C przez 15 minut.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
-
Toruńska knajpa nie obsługuje policjantów. Komentujący podzieleni. Właściciele: Plakat nie zniknie, zdania nie zmienimy
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica