Awokado faszerowane na dwa sposoby - ulubione śniadanie trenerek fitness [HAPS FIT]
Istnieje niezliczona ilość wariacji na temat przygotowania awokado. My postanowiliśmy sprawić, żeby owoc ten był jeszcze bardziej wyjątkowy i zdecydowanie bardziej wyraźny w smaku. Pozbyliśmy się pestki i przystąpiliśmy do faszerowania awokado na dwa fit sposoby.
Składniki:
1 wariant:
awokado
2 jajka
sól i pieprz
natka pietruszki
2 wariant:
awokado
pomidory koktajlowe
papryka zielona
łosoś
natka pietruszki
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Przepołów awokado i usuń pestkę. Wydrąż odrobinę miąższu, żeby zmieścił się farsz. Do pierwszego wariantu wbij jajko. Następnie posól i popierz. W drugiej wersji pokrój pomidorki i paprykę. Na sam wierzch połóż wędzonego łososia. Obie wersje włóż do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i piecz przez 15 minut. Na koniec dodaj natkę pietruszki do smaku.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Lagun nie taki straszny, jak go malują. Wystarczy mały skok w bok
-
Szyba od piekarnika - nie do doczyszczenia? Błąd. Jeden trik ułatwi zadanie
-
W ząbku czosnku pojawiły się zielone kiełki. Czy można go zjeść? Zdania są podzielone
-
Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
-
Opakowanie po lodach za kilka tysięcy złotych? Produkt reklamowany przez youtuberów hitem sprzedaży
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki
- Wasa prezentuje ulubione przepisy Agnieszki Radwańskiej na zdrowe i lekkie przekąski
- Sezon na pokrzywy trwa. A co z nich zrobić? Leśnicy z Lasów Państwowych podpowiadają: ciasto!
- Ser halloumi - jak smakuje majówka w klimacie greckiej kuchni?
- Grill na balkon: na jaki rodzaj urządzenia najlepiej się zdecydować?