Niepozorna bagietka na wypasie
Składniki:
3 półbagietki
50 g boczku
250 g kremowego serka
1/2 szklanki tartej mozzarelli
1/2 szklanki tartego cheddara
1/4 szklanki posiekanego szczypiorku
pieprz
sól
3 łyżki masła
1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
Boczek drobno pokrój i usmaż. Umieść kremowy serek, cheddar, mozzarellę, szczypiorek i usmażony boczek w misce i porządnie wymieszaj. Dopraw pieprzem. W osobnej, małej miseczce umieść masło. Dodaj starty ząbek czosnku oraz szczyptę soli i podgrzej w mikrofalówce przez minutę. Odetnij oba końce bagietek i przy pomocy noża usuń środek bułek. Nadziej bagietki przygotowaną wcześniej masą i pokrój na około centymetrowe plastry. Tak przygotowane bagietki przełóż na folię aluminiową i posmaruj masłem czosnkowym. Szczelnie zawiń i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
-
"Na stoku zarazić się nie da". Ale to, co dzieje się w knajpie... Obostrzenia nie obowiązują wszystkich?
-
Superproste ciasto, które posmakuje wszystkim? Szykujcie marmoladę
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
- Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
- Ciepłe, pyszne i pełne wartościowych składników. Idealne śniadanie z Sante!
- W "New York Times" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi: "Zatrzymajcie to szaleństwo"
- Rolada z luzowanych udek z kurczaka na kremowym puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem
- Kurczak w maśle ziołowym pieczony na warzywach korzeniowych