Jajecznica w tortilli - metoda na marudników
Z robieniem jajecznicy dla innych zawsze jest problem. Jeden woli dobrze ściętą, drugi tak rzadką, że nie wiadomo jak to podawać (na talerzu, w misce, a może ze słomką?!). A przecież jajka to jajka! Wierzymy, że co z oczu to z serca - kiedy delikwent nie widzi jaką je jajecznice, to nie będzie marudził, że konsystencja jest zła. A poza tym czy nie wygląda ślicznie?
Składniki:
1 placek tortilli
2 małe jajka
1 biała kiełbaska
1/3 szklanki tartego żółtego sera
1 łyżka masła
szczypiorek
sól
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj drobno pokrojoną kiełbaskę i smaż aż się zrumieni. Jajka roztrzep z solą i wlej na patelnię. Usmaż jajecznicę, pod koniec dodając szczypiorku. Ciepłą jajecznicę wyłóż na środek tortilli. Dodaj tarty żółty ser i zawiń tortillę. Smaż na średnim ogniu (po półtorej minuty z każdej strony). Podawaj z sałatką.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Dlaczego rosół mętnieje? Powodów jest kilka [PORADNIK]
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica
- Pizza z ananasem to profanacja? Jamie Oliver do swojej dodał winogrona. Fani w szoku