W這ski rarytas - Ciastka Florentynki

Florentynki to typowo w這ski wyr鏏. Pi瘯ne jak Florencja, s這dkie jak w這ski kochanek i wreszcie delikatne jak w這ski jedwab. Ca貫 szcz窷cie s te szybkie do zrobienia jak w這skie Ferrari.
Zobacz wideo

Składniki:
1 szklanka brązowego cukru
3 łyżki masła
1/2 łyżeczki cynamonu
1/4 szklanki sezamu
1/2 szklanki pestek dyni
1/2 szklanki płatków migdałów
1/2 szklanki pestek słonecznika
1 tabliczka gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:
Przygotuj blaszkę lub deskę wyłożoną papierem do pieczenia. Pestki, nasiona i orzechy wymieszaj razem z cynamonem. Do rondla z grubym dnem wsyp cukier i postaw go na średnim ogniu. Poczekaj aż cukier się rozpuści. Nie mieszaj. W razie potrzeby możesz delikatnie poruszać rondlem, tak aby równomiernie rozprowadzić cukier. Kiedy cukier się rozpuści, szybko dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Dodaj mieszankę pestek i nasion, wymieszaj z karmelem i zdejmij rondel z ognia. Gorącą masę wykładaj łyżką na przygotowany wcześniej papier do pieczenia. Uformuj okrągłe, płaskie ciasteczka. Odstaw ciasteczka na 20 minut aż ostygną i stwardnieją. Na koniec udekoruj je rozpuszczoną gorącą czekoladą.

Wi璚ej o: