Corndog - przekąska kamuflaż

Nie wiesz, jak ukryć swoje przekąski w domu, żeby nikt Ci ich nie zjadł? Szkopuł tkwi w tym, żeby przypominały one wyglądem coś zupełnie innego. Polecamy corndogi na patyku. Wystarczy włożyć je do wazonu i będą udawały trzcinę wodną. #PomysłowyDobromirHapsa
Zobacz wideo

Składniki:
(na 6 corndogów)
6 parówek
12 plasterków sera tostowego
220 g mąki pszennej
130 g mąki kukurydzianej
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
330 ml mleka
olej do głębokiego smażenia

Dodatkowo:
12 patyczków

Sposób przygotowania:
Parówki przekrój na pół. Każdą połówkę nadziej na patyczek i owiń plastrem sera tostowego. Wstaw do zamrażarki na 10 minut. W dużej misce wymieszaj obie mąki, cukier, sól i proszek do pieczenia. Jajka wymieszaj z mlekiem i dodaj do suchych składników. Mieszaj do połączenia składników. Gotową masę przelej do wysokiej szklanki. Zanurzaj w niej parówki i od razu przekładaj do garnka z rozgrzanym olejem. Smaż około 3 minut. Podawaj z ulubionymi sosami.

Więcej o: