Minipizza z bakłażana na dwa hapsy

Za oknem ziąb, a po powrocie do domu twój nos wygląda jak bakłażan? Na zmianę pogody nie mamy wpływu, ale wiemy jak poprawić Ci humor. Wypróbuj naszego przepisu na minipizze bakłażanowe. Bez zagniatania, bez wyrastania, bez wałkowania, za to pysznie, szybko i zdrowo.
Zobacz wideo

Składniki:
2 bakłażany
150 ml sosu pomidorowego
150 g tartego sera mozzarella
pieczarki
salami
świeża bazylia
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Bakłażana pokrój na plastry o szerokości 1,5 cm. Posól i odczekaj 10 minut, aż bakłażan puści wodę. Osusz bakłażana ręcznikiem papierowym, przełóż na blaszkę i posmaruj oliwą. Piecz w 220 stopniach C przez 10 minut. Podpieczone plastry bakłażana posmaruj sosem pomidorowym i posyp tartą mozzarellą. Na wierzchu rozłóż plastry pieczarek i salami. Piecz kolejne 7-8 minut w 220 stopniach C. Udekoruj świeżą bazylią.

Więcej o: