Szpinakowo-serowe tosty - remedium na poranki
O tym, że poranki są złem, wiedziano już przed laty. W prastarej, tajemnej księdze znaleźliśmy tajny przepis na to, jak je przetrwać. Okazuje się, że już nasi pradziadowie wiedzieli, że przed całym dniem w korpo lub w szkole warto zjeść chrupiące tosty z zielonym szpinaczkiem. Niebo w gębie i power zapewniony już od samego ranka!
Składniki:
8 kromek pieczywa tostowego
4 garści młodego szpinaku
2 awokado
100 g sera feta
100 g sera mozzarella
2 ząbki czosnku
pieprz
Sposób przygotowania:
Liście szpinaku zblenduj, dodaj pokrojone w kostkę awokado, pieprz, posiekany ząbek czosnku, zblenduj raz jeszcze. Do masy dodaj pokrojoną fetę w i starty ser mozzarella. Kromkę pieczywa tostowego posmaruj masłem i połóż na patelni masłem do dołu, w trakcie smażenia posmaruj ją przygotowaną masą. Nakryj drugą kromką, posmaruj ją z wierzchu masłem, obróć tosta i podsmaż z drugiej strony.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
-
"Na stoku zarazić się nie da". Ale to, co dzieje się w knajpie... Obostrzenia nie obowiązują wszystkich?
-
Superproste ciasto, które posmakuje wszystkim? Szykujcie marmoladę
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
- Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
- Ciepłe, pyszne i pełne wartościowych składników. Idealne śniadanie z Sante!
- W "New York Times" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi: "Zatrzymajcie to szaleństwo"
- Rolada z luzowanych udek z kurczaka na kremowym puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem
- Kurczak w maśle ziołowym pieczony na warzywach korzeniowych