Kanapka, która tonie w bekonie
Skoro mamy #HapsFit, w takim razie gdzie jest #HapsMasa? Równowaga we wszechświecie musi zostać zachowana. Z myślą o tych, którzy robią masę, mają dość fit koktajli albo po prostu chcą zgrzeszyć w nie byle jakim stylu, organizujemy sabotaż - grzeszny, kaloryczny, przepyszny! Proszę państwa, oto superkanapka do zadań specjalnych!
Składniki:
dwie kromki pieczywa tostowego
dwie łyżki sosu pomidorowego
kilka liści świeżego szpinaku
jajko sadzone
starty ser żółty
8 plastrów bekonu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
W kromkach pieczywa tostowego ugnieć środek łyżką. Do każdego wgłębienia nałóż łyżkę sosu pomidorowego. Na jednej z kromek ułóż kilka liści świeżego szpinaku, a na nim jajko sadzone. Posól, popieprz, posyp startym serem i nakryj drugą kromką. Plastry boczku ułóż tak, jak pokazujemy w wideo i owiń nimi kanapki. Z każdej strony podsmaż na patelni.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie
-
"Na stoku zarazić się nie da". Ale to, co dzieje się w knajpie... Obostrzenia nie obowiązują wszystkich?
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
-
Zabrakło mascarpone do deseru? Zrobienie go w domu jest banalnie proste
- Ciepłe, pyszne i pełne wartościowych składników. Idealne śniadanie z Sante!
- W "New York Times" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi: "Zatrzymajcie to szaleństwo"
- Rolada z luzowanych udek z kurczaka na kremowym puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem
- Kurczak w maśle ziołowym pieczony na warzywach korzeniowych
- Znamy zwycięzcę Pyszne.pl Awards!