Perełka wśród ciastek - romans płatków kukurydzianych z czekoladą
W jakiej postaci jadłeś ostatnio płatki kukurydziane? Z mlekiem na śniadanie? Jako panierkę do kurczaka? W roli przegryzki, bo nie było nic innego? Czas tchnąć nowe życie w płatki kukurydziane. Zapoznaj je z czekoladą. To doskonałe połączenie - godne pereł. Więc je też dodaj. I zrób pamiątkowe zdjęcie - w papilotkach prezentują się co najmniej tak samo dobrze jak muffiny!
Składniki:
50 gramów płatków kukurydzianych
100 gramów czekolady
50 gramów masła
3 łyżki miodu
cukrowe perełki
Sposób przygotowania:
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, masło rozpuść i dodaj do czekolady, wlej miód, rozmieszaj. Do masy wsyp płatki kukurydziane i ponownie zamieszaj. W formie do pieczenia muffinów umieść papilotki, do każdej z nich włóż płatki w czekoladzie i posyp cukrowymi perełkami. Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Trwa sezon na fiołki wonne - idealne do deserów i herbat. Gdzie ich szukać i jak zbierać? [PORADNIK]
-
Jak uratować zbyt kwaśną zupę? Wystarczy produkt, który na pewno macie w kuchni
-
Sałata szybko więdnie? Znamy trik, dzięki któremu możesz przechowywać ją nawet przez miesiąc
-
Lekki obiad po świętach. Co przygotować, gdy mamy dość tłustych potraw? [PRZEPISY]
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
- Kiszenie ogórków i kapusty: kiedy kisić warzywa?
- Czosnek niedźwiedzi to źródło witamin, ale łatwo pomylić go z trującą konwalią. Podpowiadamy, jak je rozróżnić
- The Vegetarian Butcher - nowe, roślinne mięso dostępne w Polsce!
- Botwina - przepis na pyszne placki, które pokochają dzieci
- Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie