Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - zapiera dech w piersiach
Pierś z kurczaka to zawsze dobry pomysł na obiad. A co zrobić, jeśli były już kotlety, była już pierś duszona, była już w ziołach? Złapać składniki, które albo masz pod ręką, albo pod domem w najbliższym sklepie: mozzarellę, suszone pomidory, świeżą bazylię i do dzieła! Prosty przepis, proste składniki, prosta prognoza: zapiera dech w piersiach!
Składniki:
pierś z kurczaka
100 gramów sera mozzarella
kilka suszonych pomidorów
kilka listków świeżej bazylii
(łyżka oliwy)
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka umyj i oczyść, ponacinaj na całej długości. Pokrój suszone pomidory i mozzarellę i powkładaj je między nacięcia wraz z listkami bazylii. Przypraw solą i pieprzem, piecz przez ok. 40 minut w temperaturze 180°C.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Myjesz jajka przed włożeniem do lodówki? Mogą się szybciej zepsuć
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Dlaczego rosół mętnieje? Powodów jest kilka [PORADNIK]
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica