Drożdżowe pierogi gotowe do drogi
Składniki:
ciasto na pizzę
1 cebula
200 g salami
puszka krojonych pomidorów
100 g żółtego sera
100 g sera mozzarella
parmezan do posypania
białko jaja
oliwa
chili w proszku
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Na patelni podgrzej oliwę, wrzuć cebulę posiekaną w kostkę i zeszklij. Dodaj pokrojone salami, smaż chwilę. Dodaj pomidory z puszki. Przypraw solą, pieprzem i chili, duś przez chwile, by farsz był gęsty. Dodaj starty ser żółty, zdejmij z palnika, by farsz ostygł. Z ciasta do pizzy powykrawaj kółka, do każdego z nich włóż łyżkę farszu i kilka małych kostek sera mozzarella. Sklej mocno brzegi, by pierogi nie rozklejały się podczas pieczenia, brzeg możesz posmarować rozkłóconym białkiem jajka. Każdy z nich posmaruj po wierzchu białkiem i posyp tartym parmezanem. Piecz przez 12-15 minut w 180°C.
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Planujemy święta. Inspiracje wielkanocne na dania z jajkami [PRZEPISY]
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie
-
W "New York Timesie" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi oburzeni
- Obiad wielkanocny. Co przygotować? Jakie potrawy podać? Podpowiadamy [PRZEPISY]
- Podpisano umowę w sprawie włączenia spółki Maczfit do Grupy Żabka
- Sałatka jarzynowa na Wielkanoc. Bez niej trudno wyobrazić sobie święta. Mamy przepis
- Co warto wiedzieć o tłuszczach w diecie?
- Co warto wiedzieć o tłuszczach w diecie?