Proste jak... zapiekanki z bułki mlecznej

Nie ma złej pory na zapiekanki. Ale lato to doskonały czas, aby zjeść pyszne, zapiekanki z ciągnącym się serem żółtym, a potem spalić kalorie na odkrytym basenie, podczas długiego spaceru albo przejażdżki rowerowej. Zrób dwie fajne rzeczy: pofolguj sobie, a potem miej pretekst, żeby zamiast spędzać popołudnie z serialem, wyjść z domu i ruszyć się!
Zobacz wideo

Składniki:
bułki mleczne
plastry szynki
plastry sera żółtego
ogórki kiszone
roztopione masło
łyżka musztardy

Sposób przygotowania:
Bułki mleczne przekrój na połówki, dolne części wyłóż w naczyniu żaroodpornym. Połóż na nich plastry szynki, sera żółtego i ogórków kiszonych. Przykryj wierzchami bułek i zalej roztopionym masłem dokładnie wymieszanym z łyżką musztardy. Piecz przez 15 minut w 180°C.