Proste jak... zapiekanki z bułki mlecznej
Nie ma złej pory na zapiekanki. Ale lato to doskonały czas, aby zjeść pyszne, zapiekanki z ciągnącym się serem żółtym, a potem spalić kalorie na odkrytym basenie, podczas długiego spaceru albo przejażdżki rowerowej. Zrób dwie fajne rzeczy: pofolguj sobie, a potem miej pretekst, żeby zamiast spędzać popołudnie z serialem, wyjść z domu i ruszyć się!
Składniki:
bułki mleczne
plastry szynki
plastry sera żółtego
ogórki kiszone
roztopione masło
łyżka musztardy
Sposób przygotowania:
Bułki mleczne przekrój na połówki, dolne części wyłóż w naczyniu żaroodpornym. Połóż na nich plastry szynki, sera żółtego i ogórków kiszonych. Przykryj wierzchami bułek i zalej roztopionym masłem dokładnie wymieszanym z łyżką musztardy. Piecz przez 15 minut w 180°C.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Lagun nie taki straszny, jak go malują. Wystarczy mały skok w bok
-
Szyba od piekarnika - nie do doczyszczenia? Błąd. Jeden trik ułatwi zadanie
-
W ząbku czosnku pojawiły się zielone kiełki. Czy można go zjeść? Zdania są podzielone
-
Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
-
Opakowanie po lodach za kilka tysięcy złotych? Produkt reklamowany przez youtuberów hitem sprzedaży
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki
- Wasa prezentuje ulubione przepisy Agnieszki Radwańskiej na zdrowe i lekkie przekąski
- Sezon na pokrzywy trwa. A co z nich zrobić? Leśnicy z Lasów Państwowych podpowiadają: ciasto!
- Ser halloumi - jak smakuje majówka w klimacie greckiej kuchni?
- Grill na balkon: na jaki rodzaj urządzenia najlepiej się zdecydować?