Pieczony camembert - płynne szczęście

Proponujemy dziś małe doświadczenie filozoficzno-kuchenne. Będziesz do niego potrzebować między innymi krążka sera camembert. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami, które znajdziesz poniżej. Gdy będziesz czekać na efekty doświadczenia, rozważaj, czym jest szczęście. Po kilkunastu minutach otrzymasz odpowiedź. I płynne szczęście na talerzu.
Zobacz wideo

Składniki:
surowe ciasto na pizzę
drylowane wiśnie
cały ser camembert
białko jaja
mak
sezam

Sposób przygotowania:
Surowe ciasto na pizzę pokrój w prostokąty. Na każdym prostokącie połóż wiśnie i zawiń w kulkę. Tak przygotowane bułeczki ułóż na papierze do pieczenia tak, aby się stykały, a na środku połóż krążek sera camembert i ponacinaj jego skórkę. Bułeczki posmaruj białkiem jaja, posyp makiem i sezamem. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C. Podawaj gorące: odrywaj bułeczki i maczaj je w roztopionym serze.

Więcej o: