Ziemniaki grillowane w boczku - szybko ci bo(cz)kiem nie wyjdą
Kiełbaski z grilla wychodzą ci bokiem? Bokiem, ale nie boczkiem. Pomyśl, jak wspaniale smakują pieczone ziemniaki. Mmm! Przypomnij sobie smak gorącego, ciągnącego się sera żółtego. A chrupiący boczek? Pycha, prawda? Te trzy smaki to musi być niebo w gębie! Ale już nic sobie nie wyobrażaj. Biegiem po składniki i spróbuj ziemniaków grillowanych w boczku!
Składniki:
młode ziemniaki
plastry boczku
plastry sera żółtego
świeży rozmaryn
pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Przygotuj tyle plastrów boczku i żółtego sera, ile ziemniaków chcesz przyrządzić. Na boczku ułóż ser, na nim połóż ziemniaka, małą gałązkę rozmarynu, dopraw pieprzem i solą. Całość szczelnie zawiń. Tak przygotowane ziemniaki grilluj na ruszcie, przewracaj je co jakiś czas, by mięso przyrumieniło się równomiernie, a ser dobrze rozpuścił. Podawaj z sosem czosnkowym.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
-
"Na stoku zarazić się nie da". Ale to, co dzieje się w knajpie... Obostrzenia nie obowiązują wszystkich?
-
Superproste ciasto, które posmakuje wszystkim? Szykujcie marmoladę
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
- Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
- Ciepłe, pyszne i pełne wartościowych składników. Idealne śniadanie z Sante!
- W "New York Times" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi: "Zatrzymajcie to szaleństwo"
- Rolada z luzowanych udek z kurczaka na kremowym puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem
- Kurczak w maśle ziołowym pieczony na warzywach korzeniowych