Taco z rybą - najlepsza przekąska na grilla
Składniki:
filety z białej ryby
przecier pomidorowy
placki tortilla
pomidorki koktajlowe
mango
awokado
pomarańcza
cytryna
połówka limonki
czerwona cebula
oliwa
liście kolendry
sól, pieprz, chili, oregano
Sposób przygotowania:
Grillujemy rybę: Pomarańczę i cytrynę pokrój w plastry, połóż na ruszcie. Na owocach ułóż filety, przypraw solą, pieprzem i chili do smaku. Grilluj przez ok. 10 minut.
Przygotowujemy sos: Ustaw patelnię na ruszcie i rozgrzej na niej oliwę. Cebulę posiekaj i wsyp na patelnię. Gdy się zeszkli, zalej ją przecierem pomidorowym i przypraw solą, pieprzem, chili i oregano, wyciśnij sok z połowy limonki. Całość wymieszaj.
Robimy taco: Placki tortilla ugrilluj z obu stron, aż będą złotobrązowe. Rybę pokrusz na kawałki i ułóż na plackach. Dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe, posiekane mango i plastry awokado. Polej taco sosem i posyp liśćmi kolendry.
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
-
Toruńska knajpa nie obsługuje policjantów. Komentujący podzieleni. Właściciele: Plakat nie zniknie, zdania nie zmienimy
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica