Składniki:
filety z białej ryby
przecier pomidorowy
placki tortilla
pomidorki koktajlowe
mango
awokado
pomarańcza
cytryna
połówka limonki
czerwona cebula
oliwa
liście kolendry
sól, pieprz, chili, oregano
Sposób przygotowania:
Grillujemy rybę: Pomarańczę i cytrynę pokrój w plastry, połóż na ruszcie. Na owocach ułóż filety, przypraw solą, pieprzem i chili do smaku. Grilluj przez ok. 10 minut.
Przygotowujemy sos: Ustaw patelnię na ruszcie i rozgrzej na niej oliwę. Cebulę posiekaj i wsyp na patelnię. Gdy się zeszkli, zalej ją przecierem pomidorowym i przypraw solą, pieprzem, chili i oregano, wyciśnij sok z połowy limonki. Całość wymieszaj.
Robimy taco: Placki tortilla ugrilluj z obu stron, aż będą złotobrązowe. Rybę pokrusz na kawałki i ułóż na plackach. Dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe, posiekane mango i plastry awokado. Polej taco sosem i posyp liśćmi kolendry.