Najlepsza pieczona granola. Najlepsze śniadanie do pracy

Upiecz sobie całą blachę granoli, zabierz do pracy, a już nigdy nie zaznasz głodu. W pracy podjadaj z jogurtem i owocami. Całe piętro będzie ci zazdrościć. Jeśli lubisz swoich współpracowników, możesz się podzielić.
Zobacz wideo

Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka mieszanki orzechów
50 g pestek dyni
50 g płatków migdałowych
50 g wiórków kokosowych
łyżeczka ekstraktu waniliowego
pół szklanki miodu
2 łyżki soku jabłkowego
gałka muszkatołowa
1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:
Do miski wsyp wszystkie suche składniki. Dokładnie wymieszaj. Przełóż granolę na blachę. Piecz około 40 minut w 180 st. C.

NAJWAŻNIEJSZE: mieszaj granolę co 5 minut. Pod żadnym pozorem nie wychodź z kuchni! Jeśli zostawisz ją bez opieki, płatki się przypalą i będą gorzkie.

Więcej o:
Copyright © Agora SA