Najlepsza pieczona granola. Najlepsze śniadanie do pracy
Upiecz sobie całą blachę granoli, zabierz do pracy, a już nigdy nie zaznasz głodu. W pracy podjadaj z jogurtem i owocami. Całe piętro będzie ci zazdrościć. Jeśli lubisz swoich współpracowników, możesz się podzielić.
Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka mieszanki orzechów
50 g pestek dyni
50 g płatków migdałowych
50 g wiórków kokosowych
łyżeczka ekstraktu waniliowego
pół szklanki miodu
2 łyżki soku jabłkowego
gałka muszkatołowa
1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
Do miski wsyp wszystkie suche składniki. Dokładnie wymieszaj. Przełóż granolę na blachę. Piecz około 40 minut w 180 st. C.
NAJWAŻNIEJSZE: mieszaj granolę co 5 minut. Pod żadnym pozorem nie wychodź z kuchni! Jeśli zostawisz ją bez opieki, płatki się przypalą i będą gorzkie.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Lagun nie taki straszny, jak go malują. Wystarczy mały skok w bok
-
Szyba od piekarnika - nie do doczyszczenia? Błąd. Jeden trik ułatwi zadanie
-
W ząbku czosnku pojawiły się zielone kiełki. Czy można go zjeść? Zdania są podzielone
-
Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
-
Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki
- Wasa prezentuje ulubione przepisy Agnieszki Radwańskiej na zdrowe i lekkie przekąski
- Sezon na pokrzywy trwa. A co z nich zrobić? Leśnicy z Lasów Państwowych podpowiadają: ciasto!
- Ser halloumi - jak smakuje majówka w klimacie greckiej kuchni?
- Grill na balkon: na jaki rodzaj urządzenia najlepiej się zdecydować?