Minipączki na serku homogenizowanym
Minipączki w redakcji nazywamy również dziesięciominutowymi. Zrobiliśmy je w dziesięć minut, zjedliśmy również w dziesięć.
Składniki:
300 g waniliowego serka homogenizowanego
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki drobnego cukru
1 łyżeczka cynamonu
olej do głębokiego smażenia
Sposób przygotowania:
Serek homogenizowany i jajka umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj. Przesiej do miski mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz odrobiną soli i wymieszaj na jednolitą masę. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Natłuszczoną łyżką nabieraj niewielkie porcje ciasta i wrzucaj je bezpośrednio na rozgrzany olej. Smaż około 2-3 minut, aż pączki nabiorą złotobrązowego koloru. Usmażone pączki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie obtocz w drobnym cukrze wymieszanym z cynamonem.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
-
Kroisz pomidora, a tam niespodzianka. To wcale nie są robaki
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
-
"To takie płaskie ufo, uwielbiałam". Pamiętacie ciastka amerykany? Mamy przepis
-
Sernik z mlekiem w proszku - delikatny i puszysty. Jak go zrobić? Mamy przepis
- Jak siać marchew? Wszystko, co należy wiedzieć o uprawie marchewki
- Jak rośnie ogórek? Porady jak krok po kroku rozpocząć uprawę ogórków
- Cebula zwyczajna. Właściwości lecznicze jednego z najpospolitszych warzyw w kuchni
- "Restauratorzy trzymają się na rynku ostatnimi siłami". Ogródki dalej zamknięte. Rząd dalej milczy
- Fani bronią Jakubiaka pozującego przy martwej świni. "Myślałaś, że schabowe takie się urodziło i ubrało w panierkę?"