Składniki:
Marynata:
oliwa
sól
pieprz
papryka
Oraz:
podwójna pierś kurczaka około 0,5 kg
6 suszonych pomidorów
garść szpinaku
50 g fety
50 g mozzarelli
Sposób przygotowania:
Robimy marynatę: W szklance wymieszaj oliwę z solą, pieprzem i słodką papryką.
Przygotowujemy mięso: Mięso kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz. Połóż pierś kurczaka na desce do krojenia, przytrzymując mięso ręką zrób głębokie nacięcie, ale nie przecinaj do końca. Rozłóż mięso. Do środka włóż liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory, pokrojone w kostkę kawałki sera feta i mozzarelli. Złóż ponownie na pół. Jeśli zepniesz płaty mięsa wykałaczką farsz nie będzie wypadać. Mięso posmaruj z obu stron marynatą. Smaż na rozgrzanej oliwie pod przykryciem przez 10 minut z każdej strony. Pamiętaj aby smażyć na małym ogniu, na dużym mięso szybko się spali z zewnątrz, a w środku będzie surowe.