Minipizze z tortilli

Zrobienie przekąsek na przyjęcie jest teraz prostsze niż kiedykolwiek. Gwarantujemy, że w tej pizzy ciasto będzie zawsze bardzo cienkie i kruche! Prezentujemy udany mariaż kuchni włoskiej i meksykańskiej - minipizze na tortilli. Życzymy szczęścia młodej parze.
Zobacz wideo

Składniki:
tortilla
tłuszcz do formy
sos pomidorowy
ser mozzarella
kiełbasa pepperoni
pomidorki koktajlowe
pieczarki

Sposób przygotowania:
Rozłóż tortillę, przyłóż do niej odwrócony kubek, przy pomocy noża wytnij kółka z tortilli. Formę do muffinek wysmaruj tłuszczem. Na dno foremek połóż małe kółka z tortilli. Następnie, każdy dołek posmaruj sosem pomidorowym, dodaj ser i dodatki jakie lubisz - kiełbasę pepperoni, pomidorki koktajlowe, pieczarki - możesz dać ile zechcesz. Wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

Więcej o:
Copyright © Agora SA