Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym
- Wierzymy że Piraci, pierwsi Pastafarianie, byli spokojnymi, szlachetnymi odkrywcami, którzy wyłącznie przez konsekwentną chrześcijańską propagandę mają teraz opinię bezwzględnych kryminalistów,
- Lubimy piwo,
- Każdy piątek jest świętem,
- Nie traktujemy siebie zbyt poważnie,
- Uwielbiamy sprzeczności."
Kto chce od już przyłączyć się do Pastafarian, ręka w górę i gotujemy makaron! Niech będzie posolony. Ramen
Składniki:
na 4 porcje
500 g mielonego mięsa wołowego
1 cebula
natka pietruszki
1 jajko
mąka
oliwa
500 ml przecieru pomidorowego
kilka liści bazylii
400 g makaronu spaghetti
świeżo starty parmezan
sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania:
Do miski wrzuć mięso mielone, dodaj drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem, wbij jajko - połącz wszystkie składniki. Z mięsa utocz klopsiki wielkości piłeczki ping-pongowej. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, smaż klopsiki z każdej strony. Gdy będą rumiane na patelnię wlej przecier pomidorowy, dopraw solą, pieprzem i odrobiną cukru. Smaż około 15 minut, aż sos zgęstnieje. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Gdy będzie al dente przełóż go do do miseczki, obficie polej sosem, sprawiedliwie (to nie znaczy po równo) rozłóż mięsne klopsiki, posyp parmezanem i pietruszką.
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
Kiełbasa kiełbasie nierówna. Jak kupić taką dobrej jakości? Co z parówkami? Są warte złej sławy? Sprawdzamy
-
Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową
-
Polskie pierogi hitem sprzedaży w Niemczech. Pomógł lockdown
-
Lody o smaku Majonezu Kieleckiego to hit internetu. Lodziarnia prowadzi sprzedaż na wynos
- Kuchnia polska nie ma przed tobą tajemnic? Zaraz to sprawdzimy
- Domowy kompostownik z dżdżownicami i zmywaki robione na drutach - nietypowe pomysły na typowe problemy ekologiczne
- Kwiat w galaretce wygląda wprost olśniewająco. A jak go zrobić? To nie takie trudne, ale trzeba trochę cierpliwości
- Złota Wiśnia i Śliwka Nałęczowska - dla najbliższych sercu
- Śniadanie musi być - o tym, dlaczego śniadanie to podstawa