Tort-toast. Tortast? Nad nazwą trzeba popracować, najlepiej przy kieliszku

A co jeśli ci powiemy, że istnieje taki tort, który ma postać płynną, moc silnego trunku i wygląda jak szyja celtyckiej księżniczki okraszona koralami? Skusilibyście się na takie cudeńko? Takie urodziny przecież można świętować codziennie, nie stanowią zagrożenia dla danych w metryce.
Zobacz wideo

Składniki:
1/3 wódki
1/3 likieru irlandzkiego
1/3 śmietanki
białko z jednego jajka
perełki z cukru do ozdobienia brzegu

Sposób przygotowania:
Ten torcik przygotuj od razu w kieliszku. Zacznij od zmoczenia brzegu kieliszka lekko ubitym białkiem jajka. Pozwól, żeby nadmiar płynu skapnął do miseczki i następnie zanurz kieliszek w perełkach, które zostały ci po ostatnich babeczkach. Brzeg będzie zastygał kilka minut. W tym czasie wyciągnij z barku wódkę, likier irlandzki, a z lodówki śmietankę. Alkohole i nabiał wlej w odpowiednich proporcjach do kieliszka i voilà i sto lat!

Więcej o: