Przepiękny, rumiany, chrupiący grzebień z ziemniaka - poleca Leszek Stanek I Przepisy HapsVod.pl!
Przepiękny, rumiany, chrupiący grzebień z ziemniaka - poleca Leszek Stanek
REKLAMA
Haps
Leszek Stanek jako aktor doskonale umie odróżnić mit od prawdy. Nam zdradził, że ziemniaki nie są niczemu winne, to bezbronne, delikatne warzywa. To ten podstępny sosik jest wszystkiemu winny, to on jest tuczący. Więc uważaj, ile sosu dodajesz do ziemniaczków podczas obiadu. Nasze pieczone ziemniaki polecamy jeść z jajkiem sadzonym i maślanką. Niebo w gębie. PS. Ziemniaczki serio są zdrowe i mają więcej witaminy C niż jabłka.
haps
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Składniki: ziemniaki - 1-2 na osobę masło albo oliwa sól pieprz rozmaryn
REKLAMA
Sposób przygotowania: Umyj ziemniaki, albo obierz. Krój ziemniaki na cienkie, około 2 milimetrowe plasterki. Aby ułatwić sobie pracę, po obu stronach ziemniaka połóż bambusowe patyczki - dzięki temu nóż nie będzie przecinał ziemniaka do końca i powstanie równa harmonijka. Przełóż ziemniaki na blachę do pieczenia, posmaruj masłem, albo oliwą, dopraw solą i pieprzem, posyp rozmarynem. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Jeśli chcesz by ziemniaki były bardziej wypieczone, zostaw je w piecu na dłużej.