Piekielnie ostre jajka Belzebuba - na śniadanie i jako przekąska do meczu
Miało to być najstraszniejsze danie w historii Hapsa - tłuste, w grubej panierce i z boczkiem. Niestety po ugotowaniu danie okazało się być bardzo ładne. A po doklejeniu plastikowych oczu już nikt nie miał wątpliwości - toż to Krab Sebastian jako żywy. Kolejny dowód na to, że gotowanie to magia. To wszechstronne danie, możesz podać kolegom do meczu, rodzinie na śniadanie albo na kinder balu - w zależności od okazji.
Składniki:
jajka
boczek wędzony
mąka
bułka tarta
przyprawy
Sposób przygotowania:
Ugotuj jajka na twardo - około 6 minut. Obierz jajko. Zawiń w plasterek boczku. Panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami, aby panierka była grubsza, obtocz ponownie jajko bułką z przyprawami. Tak przygotowane jajka gotuj w głębokim tłuszczu, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca - trwa to około 2-3 minuty. Jajka podawaj oczywiście z majonezem.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Planujemy święta. Inspiracje wielkanocne na dania z jajkami [PRZEPISY]
-
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc. Bez niej trudno wyobrazić sobie święta. Mamy przepis
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie