Podryw barmana czyli klasyczny Flaming B-52, który rozpali każdą imprezę

Najchętniej zajmowane miejsca w klubie to te przy barze. Bo to właśnie na nim dzieje się magia. Zgaście światła, odpalcie zapalniczki, niech podniesie się kurtyna. Tylko nie spieszcie się za bardzo, pozwólcie, żeby płomień wygasł i wtedy pijcie do dna.
Zobacz wideo

Składniki:
15 ml likieru kawowego
15 ml likieru irlandzkiego
15 ml triple sec
kilka kropli rumu

Sposób przygotowania:
Wlewaj wszystkie alkohole w podanej kolejności do małego kieliszka. Rób to powoli i po grzbiecie łyżeczki, żeby alkohole się nie wymieszały. Na wierzch wlej kilka kropli rumu, najlepiej ciepłego, dzięki temu łatwiej się zapali. A teraz pewną ręką podpal powierzchnię shota. Masz dwa wyjścia: poczekać aż płomień się wypali albo wypić miksturę przez słomkę. Nie polecamy zwykłej plastikowej.

Więcej o: