Roślinna rozkosz - kakaowy wegański pudding
Czy marzyło ci się kiedyś, że słodycze rosną na drzewie? Ten przepis to spełnienie tego marzenia! Wprawdzie puddingu nie da się zerwać prosto z gałęzi, ale jak już będziesz mieć wszystkie roślinne składniki, to migusiem zrobisz takie cudo.
Składniki:
2 banany
1 awokado
2 łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
70 ml mleka migdałowego
3 łyżki syropu klonowego
Dodatkowo:
Sezamki AHA! E.Wedel
Maliny
Świeża mięta
Sposób przygotowania:
Banany i awokado obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do pojemnika blendera. Dodaj kakao, mleko migdałowe oraz syrop klonowy i zmiksuj wszystkie składniki na puszystą i jednolitą masę.
Przełóż pudding do pucharków i udekoruj go kawałkami sezamków, malinami oraz listkami mięty.
Po więcej czekoladowych inspiracji zajrzyj na stronę http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
-
Kroisz pomidora, a tam niespodzianka. To wcale nie są robaki
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
-
Sernik z mlekiem w proszku - delikatny i puszysty. Jak go zrobić? Mamy przepis
-
"To takie płaskie ufo, uwielbiałam". Pamiętacie ciastka amerykany? Mamy przepis
- Jak siać marchew? Wszystko, co należy wiedzieć o uprawie marchewki
- Jak rośnie ogórek? Porady jak krok po kroku rozpocząć uprawę ogórków
- Cebula zwyczajna. Właściwości lecznicze jednego z najpospolitszych warzyw w kuchni
- "Restauratorzy trzymają się na rynku ostatnimi siłami". Ogródki dalej zamknięte. Rząd dalej milczy
- Fani bronią Jakubiaka pozującego przy martwej świni. "Myślałaś, że schabowe takie się urodziło i ubrało w panierkę?"