Roślinna rozkosz - kakaowy wegański pudding

Czy marzyło ci się kiedyś, że słodycze rosną na drzewie? Ten przepis to spełnienie tego marzenia! Wprawdzie puddingu nie da się zerwać prosto z gałęzi, ale jak już będziesz mieć wszystkie roślinne składniki, to migusiem zrobisz takie cudo.
Zobacz wideo

Składniki:
2 banany
1 awokado
2 łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
70 ml mleka migdałowego
3 łyżki syropu klonowego

Dodatkowo:
Sezamki AHA! E.Wedel
Maliny
Świeża mięta

Sposób przygotowania:
Banany i awokado obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do pojemnika blendera. Dodaj kakao, mleko migdałowe oraz syrop klonowy i zmiksuj wszystkie składniki na puszystą i jednolitą masę.

Przełóż pudding do pucharków i udekoruj go kawałkami sezamków, malinami oraz listkami mięty.

Po więcej czekoladowych inspiracji zajrzyj na stronę http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/