Składniki:
2 duże piersi z kurczaka
2 plastry szynki dojrzewającej
2 plastry żółtego sera
2 jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka bułki tartej
sól
pieprz
olej
Dodatkowo:
Folia spożywcza
Ręczniki papierowe Foxy Cartapaglia
Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka połóż na desce, przykryj folią spożywczą i przy pomocy tłuczka rozbij na cienkie, owalne plastry. Dopraw kurczaka solą oraz pieprzem i połóż na każdej piersi po plastrze szynki i sera żółtego. Złóż piersi z kurczaka na pół i obtocz je kolejno w mące, roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju i usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor - po około 3-4 minuty z każdej strony. Usmażone kotlety odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i od razu podawaj.