Puszyste ciasteczka z Nutellą oprószone śniegiem

Lubisz ten moment, gdy udaje ci się zrobić pierwsze ślady na śniegu? Mamy tak samo. Dlatego przygotowaliśmy dla ciebie przepis na śnieżne ciasteczka.
Zobacz wideo

Składniki:
80 g cukru
80 g mąki
1 jajko
45 g wody
45 g oleju słonecznikowego
5 g proszku do pieczenia
100 g Nutelli

Dodatkowo:
Cukier puder do dekoracji
Foremka na muffiny

Sposób przygotowania:
Ustaw piekarnik na 180 stopni C. W misce zmiksuj 1 jajko z cukrem. Dodaj olej słonecznikowy oraz wodę i wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.

Wypełnij blaszkę ciastem do połowy każdej z foremek. Piecz w piekarniku przez 15 minut.

Przekrój każde z ciastek wzdłuż i posmaruj jedną część Nutellą, a następnie przykryj drugą częścią ciastka.

Udekoruj wszystkie ciastka cukrem pudrem, używając do tego świątecznych szablonów Nutella.

Więcej o:
Copyright © Agora SA