Matteo Brunetti "Na Tropie Smaku"! Spaghetti Cacio e Pepe, czyli pyszna rzymska klasyka
Ciao belli! Lubicie podróże? Choćby palcem po mapie? Wspaniale! Matteo Brunetti w "Na Tropie Smaku" zabierze Was do Rzymu na najwspanialsze w świecie całym Spaghetti Cacio e Pepe. Gotowi? No to HAPS!
Cacio e Pepe - Składniki:
- 150g makaronu spaghetti
- 20g parmezanu
- 20g pecorino
- łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
- szczypta soli
Przygotowanie:
Wstaw wodę na makaron i gdy się zagotuje posól i dodaj makaron. Zetrzyj ser na tarce. Następnie podpraż na suchej patelni ziarna pieprzu i rozetrzyj w moździerzu. Gdy woda w garnku stanie się matowa wlej odrobinę do startego sera stale mieszając. Odcedź makaron, wlej odrobinę oliwy z oliwek na patelnię, dodaj spaghetti i sos serowy cały czas mieszając. Na koniec posyp zmiażdżonym pieprzem i nałóż na talerz. Smacznego!
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
-
Czosnek niedźwiedzi to źródło witamin, ale łatwo pomylić go z trującą konwalią. Podpowiadamy, jak je rozróżnić
-
Fani bronią Jakubiaka pozującego przy martwej świni. "Myślałaś, że schabowe takie się urodziło i ubrało w panierkę?"
-
Sałatka z fałszywym boczkiem, która zawładnie podniebieniami. "Tu nie ma mięsa?"
-
Trwa sezon na fiołki wonne - idealne do deserów i herbat. Gdzie ich szukać i jak zbierać? [PORADNIK]
- Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
- Jak siać marchew? Wszystko, co należy wiedzieć o uprawie marchewki
- Jak rośnie ogórek? Porady jak krok po kroku rozpocząć uprawę ogórków
- Cebula zwyczajna. Właściwości lecznicze jednego z najpospolitszych warzyw w kuchni
- "Restauratorzy trzymają się na rynku ostatnimi siłami". Ogródki dalej zamknięte. Rząd dalej milczy