Deser bez wyrzutów sumienia, czyli fit brownie bez mąki i cukru

Po naszym deserze będziecie mogli spokojnie spojrzeć w lustro! Zdrowe brownie, które przygotowaliśmy w kuchni Hapsa, nie tylko zaspokoi zapotrzebowanie na słodycze, ale także pozbawi każdego choćby kęsa wyrzutów sumienia. Słowo skauta!
Zobacz wideo

Brownie Fit bez mąki i cukru - składniki: 

  • 200 g gorzkiej czekolady (minimum 70% kakao)
  • 1 łyżka kakao 
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 
  • 200 g daktyli 
  • 3 jajka 
  • 60 ml roztopionego oleju kokosowego 

Brownie Fit bez mąki i cukru - przepis krok po kroku:

  1. Gorzką czekoladę, kakao oraz proszek do pieczenia umieść w misie blendera i zmiksuj, aż masa nabierze konsystencji mokrego piasku.
  2. Dodaj daktyle, jajka oraz olej kokosowy i ponownie zmiksuj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą się.  
  3. Przełóż masę na brownie do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadź ją równomiernie po całej blaszce. 
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 25 minut, aż ciasto zetnie się z wierzchu. Przed pokrojeniem ostudź. 
Więcej o:
Copyright © Agora SA