Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

Dla fanów tatara z wołowiny mamy ciekawą propozycję. Żeby nie znudziła wam się ta klasyczna przystawka, idealna do dobrze schłodzonej, znanej wam substancji, spróbujcie czasem tatara ze śledzia. Smak niepowtarzalny - zapewniamy. No i to nie jest tak, że jednym kęsem zdradzicie tatara wołowego. Serio!
Zobacz wideo

Tatar ze śledzia - składniki:

  • dwa filety śledziowe
  • cebula
  • dwa ogórki kiszone
  • grzybki marynowane
  • sól, pieprz
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka oleju lnianego
  • natka pietruszki
  • koperek

Tatar ze śledzia - przygotowanie:

  1. Ogórki, cebulę i grzybki oraz śledzia pokrój w drobna kostkę.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj w misce z olejem lnianym, natką pietruszki, musztardą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  3. Gotowy tatar ze śledzia podawaj z pieczywem. Smacznego!
Więcej o:
Komentarze (10)
Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę
Zaloguj się
  • strach_sie_bac

    Oceniono 5 razy 5

    Słabo, zaproponujcie schabowego z galaretki owocowej, bigos z cytryny albo grochówkę z płatków owsianych :D

  • kocurxtr

    Oceniono 3 razy 3

    zaproponujcie tatara z soczewicy
    czy innego tataro-falafela...

    co za pajace

    tatar to tatar a śledziowa sałatka to śledziowa sałatka ....
    tak się rodzi polit-poprawność ....

  • wawiak57

    Oceniono 3 razy 3

    Nie ma tatara ze śledzia. Tatar jest z wołowiny. To o czym piszecie to jakaś sałatka śledziowa.

  • siwywaldi

    Oceniono 2 razy 2

    A czy wiecie, że żyjący na Krymie Tatarzy nie tylko nie znają tatara, ale się nim wręcz brzydzą?
    Natomiast polskie sugestie co do pochodzenia tej potrawy, przerzucają na Mongołów :-)

  • a.k.traper

    Oceniono 2 razy 2

    Tatar jest jeden a sałatka ze śledzia też jedna, obie przekąski super do wódeczki.

  • wasaty_janusz

    Oceniono 1 raz 1

    Mieliscie w dziecinstwie za blisko hustawke od sciany..

  • hens

    0

    TIAAAAAAAAA............TATAR W KAWAŁKACH
    Rozmaryn, pierd słonia, natka gwizdu, odrobina pizdu i trochę lektury wypociń podobnych do niego kuchmistrzów z wikipedii i macie sukces. A jełopy kulinarne łykają to jak indyk kluski.
    Przecież wiadomo, NIE MA CZEGOŚ W INTERNECIE>>>>>>>>TO NIE ISTNIEJE

  • t.ziemianin

    0

    Mnie nie jest wszystko jedno. Tatar = czerwone mięso.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX