Tatar wołowy - król imprezowych zakąsek
Tatar wołowy to niekwestionowany klasyk na polskich stołach. Sa tacy, którzy nie wyobrażają sobie, by nie podać go na weselu albo u cioci na imieninach. Oto, jak zrobić króla imprezowych zakąsek. Przygotujcie listę zakupów!
Tatar wołowy - składniki na 4 porcje:
- 300 g mięsa wołowego
- 50 g cebuli
- 50 g ogórka kiszonego
- 50 g grzybków marynowanych
- 20 g ulubionej musztardy
- 15 g oleju/oliwy
- sól, pieprz
- natka pietruszki
Do serwowania:
- 4 żółtka (po jednym na każdą porcję)
Tatar wołowy - sposób przygotowania:
- Oczyszczoną z błonek wołowinę dokładnie posiekaj za pomocą ostrego noża. To samo zrób z cebulą, ogórkiem i grzybkami.
- W dużej misce umieść mięso oraz warzywa. Dodaj też musztardę, olej, pieprz i sól.
- Posiekaj natkę pietruszki i wsyp do miski. Całość wymieszaj do połączenia składników.
- Tatar wyłóż na talerze, a na wierzchu każdej porcji połóż po jednym żółtku. Gotowe!
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Szyba od piekarnika - nie do doczyszczenia? Błąd. Jeden trik ułatwi zadanie
-
W ząbku czosnku pojawiły się zielone kiełki. Czy można go zjeść? Zdania są podzielone
-
Lagun nie taki straszny, jak go malują. Wystarczy mały skok w bok
-
Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie
-
Opakowanie po lodach za kilka tysięcy złotych? Produkt reklamowany przez youtuberów hitem sprzedaży
- Ser halloumi - jak smakuje majówka w klimacie greckiej kuchni?
- Grill na balkon: na jaki rodzaj urządzenia najlepiej się zdecydować?
- Grillowana cukinia- sprawdź lekkie propozycje na majówkę
- Grillowany bakłażan w domu i w ogrodzie. Jak go przygotować?
- Jeśli spałeś na lekcjach przyrody, nie masz szans. Wiesz, gdzie rosną te rośliny?