Imprezowe BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole I Przepisy HapsVod.pl!
Imprezowe BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole
REKLAMA
Haps
W dzisiejszym odcinku królować będą imprezowe przekąski! Tomasz, jak zawsze czujny i przebiegły, zaprezentuje Wam pyszne bruschetty z pomidorami i guacamole. Zapewniamy smaczne i chrupiące doznania - zatem do dzieła!
2
Fot. Haps
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Bruschetta z pomidorami i serem - składniki:
bagietka
puszka krojonych pomidorów
łyżeczka suszonej cebuli
łyżeczka suszonego czosnku
łyżeczka świeżych ziół
oliwa z oliwek
łyżka startego parmezanu
ser feta
sól i pieprz
Bruschetta z guacamole - składniki:
bagietka
dojrzałe awokado
1/2 cebuli
sok z limonki
mała papryczka chili
pomidorki koktajlowe
oliwa z oliwek
kolendra
sól i pieprz
Bruschetty na dwa sposoby - sposób przygotowania:
REKLAMA
Bagietki pokrój na centymetrowe kromki. Ułóż je na blaszce wysmarowanej oliwą. Skrop je również z wierzchu i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na ok. 10 minut. W międzyczasie przygotuj składniki na dwie wersje bruschetty.
Bruschetta z pomidorami i serem: do pomidorów dodaj cebulę, czosnek, posiekane zioła, świeżo zmielony pieprz i sól. Całość wymieszaj.
Bruschetta z guacamole: za pomocą łyżki wyjmij miąższ z awokado, pokrój go zgrubnie i przełóż do miski. Do środka dodaj także pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną papryczkę chili i połówki pomidorków koktajlowych. Dopraw całość sokiem z limonki, pieprzem i solą. Wszystkie składniki rozgnieć za pomocą widelca.
Połowę upieczonych grzanek wyjmij na talerz.
Resztę kromek posmaruj sosem pomidorowym, posyp startym parmezanem i rozkruszoną fetą. Ponownie wstaw je do piekarnika na 10 minut.
Na pozostałe grzanki nałóż po łyżce guacamole i posyp je listkami kolendry.
Bruschetty z pomidorami wyjmij z piekarnika i udekoruj listkami bazylii.