Lutowa KUCHNIA już w sprzedaży! Por bohaterem okładki

W najnowszym wydaniu magazynu "Kuchnia" czeka na Was spora dawka komfortowych, rozgrzewających potraw, idealnych, by cieszyć się urokami zimy i dotrwać do wiosny.

Bohaterem lutowej okładki został por, który może Was bardzo zaskoczyć! Surowy por jest ostry, podgotowany – łagodny, a podsmażony – wręcz słodki. Nasze propozycje dań z pora to m.in.:

pory nadziewane kurczakiem i purée ziemniaczano-porowe

racuchy z porów i komosy ryżowej z sosem kaparowym

pasty do chleba: porowo-twarożkowa i porowo-bekonowa.

W naszej stałej rubryce „Gotuj sezonowo” Dominika Wójciak wybiera pięć sezonowych składników i gotuje z nich trzy łatwe potrawy, pomysłowo łącząc smaki. Tym razem wybrała: mąkę z ciecierzycy, brukselkę, boczniaki, wędzoną mieloną paprykę i papryczkę chili, a z nich powstały takie aromatyczne dania jak:

farinata z brukselką i papryczką chili

smażone boczniaki podane z sosem jogurtowo-chrzanowym

coleslaw z brukselki z papryczką chili.

Dla miłośników klasycznych potraw przygotowaliśmy dodatek „Kluski&Makarony”, w którym namawiamy do własnoręcznego zagniecenia makaronu albo ulepienia domowych klusek. Owszem, są pracochłonne, ale można je zrobić na zapas i zamrozić lub ususzyć. W dodatku znajdziecie m.in. przepisy na:

domowy makaron

kluski francuskie

gnocchi szpinakowe

ryżowe leniwe pierogi

oraz wiele innych dań mącznych.

Ponadto w numerze kontynuujemy konkurs „Gotuj z Kuchnią”, w którym do wygrania jest sprzęt marki SMEG. Nagrajcie krótki film, w którym pokazujecie, jak przyrządzacie jedną z potraw według przepisów z lutowej „Kuchni” i udostępnijcie go na swoim Instagramie. Na filmie powinna się znaleźć lutowa okładka. Regulamin konkursu dostępny jest na: www.magazyn-kuchnia.pl.

Numer lutowy magazynu „Kuchnia” w sprzedaży od 22 stycznia w dobrych salonach prasowych.

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.