Magda Gessler zdradza przepis na pączki doskonałe. Fani zaskoczeni proporcjami

Magda Gessler rozgrzała internet do czerwoności nie tylko ceną za pączki w cukierni "Słodki słony", lecz także proporcjami produktów, które wykorzystuje do ich przygotowania. "Serio?" - pytają fani.
Zobacz wideo

Tłusty czwartek to święto, które uwielbiają wszyscy ci, dla których kalorie się nie liczą. Jak wiadomo, pączek pączkowi nierówny, a na rynku można znaleźć najróżniejsze smaki. W Warszawie jest kilka miejsc, do których kolejki ustawiają się od samego rana. Jednym z nich jest cukiernia Magdy Gessler "Słodki słony", którą uwielbiają również gwiazdy. Co roku po pączki do Gessler wpada na przykład Ewa Chodakowska. 

Na Instagramie restauratorki rozpętała się jednak gorąca dyskusja związana z ceną, którą trzeba zapłacić za jednego pączka w jej cukierni - jest to 8 złotych. Niektórzy z fanów uważają, że cena jest z kosmosu i nie każdy może sobie pozwolić na taką przyjemność. 

Magda Gessler na Instagramie uchyliła również rąbka tajemnicy, jak przygotowuje swoje pączki. Proporcje, które podała, zaskoczyły jednak wszystkich. "30 żółtek na kilogram mąki, to się czuje i masełko" - napisała. Większość z jej obserwatorów drapała się po głowie i zastanawiała, co to za proporcje.

30 żółtek na kilo mąki, takiego przepisu jeszcze nie słyszałam

- komentowali obserwatorzy. 

Oczywiście pojawiły się też głosy, że Magda Gessler zrobiła literówkę, a proporcje, które podała, są pomyłką. Gwiazda nie odwołała się do żadnego z zarzutów ani także nie przyznała do błędu. Choć fani prosili o dokładny przepis, Gessler nie podzieliła się swoją słodką tajemnicą.

My mamy zupełnie inny przepis na pączki Magdy Gessler, który przetestowaliśmy kilka dni temu. Które miejsce zajęły według naszych testerów? Odpowiedź znajdziecie w tym artykule