Magda Gessler zdradza przepis na pączki doskonałe. Fani zaskoczeni proporcjami

Magda Gessler rozgrzała internet do czerwoności nie tylko ceną za pączki w cukierni "Słodki słony", lecz także proporcjami produktów, które wykorzystuje do ich przygotowania. "Serio?" - pytają fani.
Zobacz wideo

Tłusty czwartek to święto, które uwielbiają wszyscy ci, dla których kalorie się nie liczą. Jak wiadomo, pączek pączkowi nierówny, a na rynku można znaleźć najróżniejsze smaki. W Warszawie jest kilka miejsc, do których kolejki ustawiają się od samego rana. Jednym z nich jest cukiernia Magdy Gessler "Słodki słony", którą uwielbiają również gwiazdy. Co roku po pączki do Gessler wpada na przykład Ewa Chodakowska. 

Na Instagramie restauratorki rozpętała się jednak gorąca dyskusja związana z ceną, którą trzeba zapłacić za jednego pączka w jej cukierni - jest to 8 złotych. Niektórzy z fanów uważają, że cena jest z kosmosu i nie każdy może sobie pozwolić na taką przyjemność. 

Magda Gessler na Instagramie uchyliła również rąbka tajemnicy, jak przygotowuje swoje pączki. Proporcje, które podała, zaskoczyły jednak wszystkich. "30 żółtek na kilogram mąki, to się czuje i masełko" - napisała. Większość z jej obserwatorów drapała się po głowie i zastanawiała, co to za proporcje.

30 żółtek na kilo mąki, takiego przepisu jeszcze nie słyszałam

- komentowali obserwatorzy. 

Oczywiście pojawiły się też głosy, że Magda Gessler zrobiła literówkę, a proporcje, które podała, są pomyłką. Gwiazda nie odwołała się do żadnego z zarzutów ani także nie przyznała do błędu. Choć fani prosili o dokładny przepis, Gessler nie podzieliła się swoją słodką tajemnicą.

My mamy zupełnie inny przepis na pączki Magdy Gessler, który przetestowaliśmy kilka dni temu. Które miejsce zajęły według naszych testerów? Odpowiedź znajdziecie w tym artykule

Więcej o:
Komentarze (7)
Magda Gessler zdradza przepis na pączki doskonałe. Fani zaskoczeni proporcjami
Zaloguj się
  • pan_willy_wonka

    Oceniono 4 razy 2

    Moja babcia dawała 20 żółtek i jej pączki były najlepsze na świecie. Myślę że użytkownicy INSTA to raczej nie mają o prawdziwej kuchni zielonego pojęcia.

  • rave8

    Oceniono 1 raz 1

    70% Polaków to niestety chłopstwo, nalejesz im świetnego espresso z arabiki z Kolumbii to powiedzą , że kwaśna ta kawa i zażądają zalania wodą najtańszego Jacobsa.

    Dasz im przepis na pączka z mnóstwem żółtek robionego na smalcu to się zaczną krzywić , że za mało mąki za dużo żółtek i powinien być robiony na tanim kujawskim bo to przecież za drogo. Zamiast zjeść 3 dobre pączki to się nawpychają z Tesco 20 szt. "Ile Marian zjadłeś dzisiaj pączków...no 10...to słabo bo ja 15sztuk! ". Prawda taka że z tej biedy to mąkę z wodą byście wymieszali , trochę sztucznych zapachów do ciast, kilo cukru, trochę marnego tłuszczu i byście się zachwycali tą kupą , która obok pączka nie leżała.
    Komuna wam wypaczyła kubki smakowe i nawet zwykłego schabowego nie potraficie poprawnie zrobić. Oszczędzacie nawet na dzieciach dając im codziennie mieszankę tłuszczu palmowego z syropem syrop glukozowo - fruktozowym. Wystarczy popatrzeć na ofertę Biedronki czy Lidla , przecież to nawet nie jest jedzenie dla zwierząt.
    Madka 500+, zamiast zrobić dzieiom prawdziwego pączka to pójdzie do Biedronki i kupi te "stolce" po 0,99zł, po czym napcha Brajanka i Dżesikę tym badziewiem, dzieci popiją oranżadą czy inną farbą z cukrem. Na obiad pizza z Lidla i tak się powilo żyje na tej wsi mentalnej.

    Muszą lata minąć aby tłuszcza zmieniła nawyki żywieniowe.
    Polska jest pod względem produktów w sklepach daleko w tyle w skali Europy. Klient nie wymaga zdrowego składu , to i producent nie oferuje czegoś wartościowego.
    Popatrzcie na youtube kulinarne Polskie kanały i kto ma największą oglądalność. Przepisy w stylu : boczek w panierce, albo sztuki mięsa zapiekane pod serem i majonezem. Mam wrażenie, ze czasami Ci kucharze to się nabijają z tych ludzi, bo to nie możliwe żeby dania bezwartościowe świadomy kucharz traktował poważnie.

  • candlekeep

    Oceniono 3 razy 1

    Co Wy dziś z tą Gessler? Tu "fani zaskoczeni proporcjami", tam "fani zbulwersowani ceną", jeszcze gdzieś indziej test pączków tego Pączusia... Macie kontrakt na promocję jej osoby?

  • popis.pasozyty

    Oceniono 2 razy 0

    gessler - błłłłeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • klm747

    Oceniono 4 razy 0

    nazwisko Gessler kojarzy mi się wyłącznie z oszustwami, wyłudzeniami i przekrętami

  • yslsl

    0

    W najpyszniejszym serniku na świecie robionym przez moją teściową są bodaj 24 żóltka, najlepsza baba muślinowa na Wielkanoc ma kopę jaj - oj co poniektórzy chyba już zapomnieli jak wygląda luksusowe polskie ciasto.

  • klassa

    Oceniono 3 razy -1

    Codzienny widok Magdy Gessler na portalu GW sprawia, że nie tyję. Robię rzyg,rzyg, rzyg

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX