Nowa KUCHNIA już w sprzedaży!

W nowym numerze znajdą się przepisy na klasyczne oraz regionalne potrawy na Wielkanoc, truskawki w wytrawnej odsłonie. Podpowiemy również, co smacznego da się upiec z mąki kukurydzianej.

Truskawki w roli głównej... nie tylko na deser. Te wyczekiwane owoce wiosny dobrze smakują w deserach i w połączeniu z rybami oraz owocami morza. Nasze propozycje:

TACOS Z PIECZONYM ŁOSOSIEM I SALSĄ Z TRUSKAWEK I MANGO

CARPACCIO Z TRUSKAWEK Z REDUKCJĄ BALSAMICZNĄ I PISTACJAMI

SAŁATKA Z AWOKADO, TRUSKAWKAMI I MIĘSEM KRABA

Świąteczny stół nie obędzie się bez jajek. Możecie podać tradycyjnie ugotowane na twardo lub przyrządzone w zupełnie inny fantastyczny sposób:

BÓB Z SUSZONYM ŻÓŁTKIEM

HUEVOS ROTOS, CZYLI ROZBITE JAJA PO HISZPAŃSKU

JAJKA PIECZONE W OLIWIE Z SAŁATKĄ Z POMARAŃCZY

Smaczne wypieki z mąki kukurydzianej – można z niej upiec lub usmażyć prawie wszystko. Ma apetyczny żółty kolor i wyrazisty smak. W numerze znajdziecie przepisy m.in. na:

CORNBREAD – AMERYKAŃSKI CHLEB

PLACKI KUKURYDZIANE Z WIEPRZOWINĄ I RABARBAREM

MUFFINKI KUKURYDZIANE Z CHORIZO

W tym wydaniu przeczytać będzie można rozmowę z pierwszą (i chyba jedyną w Polsce) sommelierką oliwną, która opowiada, jak rozpoznać oliwę najwyższej jakości oraz wywiad z Garimą Arorą – najlepszą szefową kuchni w Azji o jej drodze na szczyt oraz wybrać się razem z nami w podróż na Grenlandię.

Ten numer w sprzedaży również z dodatkiem, numerem specjalnym „Kuchnia na cały rok”. Dodatek zawiera ponad 500 przepisów na każdą okazję - zarówno na codzienne obiady, szybkie kolacje, jak i na uroczyste przyjęcia.