Truskawki w roli głównej... nie tylko na deser. Te wyczekiwane owoce wiosny dobrze smakują w deserach i w połączeniu z rybami oraz owocami morza. Nasze propozycje:
TACOS Z PIECZONYM ŁOSOSIEM I SALSĄ Z TRUSKAWEK I MANGO
CARPACCIO Z TRUSKAWEK Z REDUKCJĄ BALSAMICZNĄ I PISTACJAMI
SAŁATKA Z AWOKADO, TRUSKAWKAMI I MIĘSEM KRABA
Świąteczny stół nie obędzie się bez jajek. Możecie podać tradycyjnie ugotowane na twardo lub przyrządzone w zupełnie inny fantastyczny sposób:
BÓB Z SUSZONYM ŻÓŁTKIEM
HUEVOS ROTOS, CZYLI ROZBITE JAJA PO HISZPAŃSKU
JAJKA PIECZONE W OLIWIE Z SAŁATKĄ Z POMARAŃCZY
Smaczne wypieki z mąki kukurydzianej – można z niej upiec lub usmażyć prawie wszystko. Ma apetyczny żółty kolor i wyrazisty smak. W numerze znajdziecie przepisy m.in. na:
CORNBREAD – AMERYKAŃSKI CHLEB
PLACKI KUKURYDZIANE Z WIEPRZOWINĄ I RABARBAREM
MUFFINKI KUKURYDZIANE Z CHORIZO
W tym wydaniu przeczytać będzie można rozmowę z pierwszą (i chyba jedyną w Polsce) sommelierką oliwną, która opowiada, jak rozpoznać oliwę najwyższej jakości oraz wywiad z Garimą Arorą – najlepszą szefową kuchni w Azji o jej drodze na szczyt oraz wybrać się razem z nami w podróż na Grenlandię.
Ten numer w sprzedaży również z dodatkiem, numerem specjalnym „Kuchnia na cały rok”. Dodatek zawiera ponad 500 przepisów na każdą okazję - zarówno na codzienne obiady, szybkie kolacje, jak i na uroczyste przyjęcia.