Magda Gessler stworzyła własne lody. "Odtworzyłam recepturę mojej prababci"
Domowe lody Magdy Gessler
Każdy, kto przynajmniej raz obejrzał odcinek "Kuchennych rewolucji", miał okazję przekonać się, że Magda Gessler to osoba, która hołduje domowym recepturom i daniom "jak u mamy". Nikogo więc nie powinna dziwić informacja, którą opublikowała na swoim profilu na Facebooku. Już niedługo będziemy mogli spróbować efektu jej pracy, której poświęciła się w ostatnim czasie - domowych lodów.
Lody Ice Queen to produkt stworzony zgodnie z recepturą prababci słynnej restauratorki. Gessler zapowiada, że do wyboru będziemy mieli gamę lodów owocowych i czekoladowych. Konkretne smaki uzależnione będą od sezonu i dostępności owoców. Jedno wiemy na pewno - lody mają przywodzić na myśl wspomnienia z dzieciństwa.
Puszyste, zdrowe, naturalne, przepełnione smakami soczystych owoców i słodkiej czekolady, ale przede wszystkim robione na bazie tradycyjnej receptury babci Haliny, która już od 1947 roku zachwycała nas swoimi lodami w kawiarni "Pionierka" w Słupsku
- pisze Magda Gessler na oficjalnej stronie internetowej Ice Queen.
Gdzie będzie można spróbować lodów Ice Queen Magda Gessler?
Lista miejsc, w których zakupimy lody, jeszcze nie została opublikowana, jednak producenci obiecują, że będą one dostępne na terenie całej Polski. Aby jednak nie pozostawiać fanów w niepewności, już w najbliższą sobotę, 2 czerwca, restauratorka pojawi się na warszawskim Placu Europejskim i od godziny dziesiątej będzie częstowała lodami Ice Queen.
Co myślicie o nowym przedsięwzięciu Gessler? Chętnie spróbujecie lodów według jej rodzinnego przepisu?
Zobacz również:
Tadeusz Muller: "Ważną część społeczeństwa stanowią rolnicy". Syn Magdy Gessler o diecie i nie tylko
-
Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
-
W "New York Timesie" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi oburzeni
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica
- Pizza z ananasem to profanacja? Jamie Oliver do swojej dodał winogrona. Fani w szoku