Fabelle ITC stworzyło we współpracy z laureatem nagrody Michelin, szefem kuchni Philippe Conticinim, luksusową gamę czekolad Fabelle Trinity-Truffles Extraordinaire. Reklamowana jest jako najdroższa czekolada na świecie. Za kilogram tego przysmaku trzeba będzie zapłacić 430 000 rupii indyjskich, czyli w przeliczeniu około 21 500 zł.
Swoją ceną czekolada wpisała się więc do Księgi rekordów Guinnessa. W sprzedaży będzie dostępna w limitowanej edycji. Ma zostać zapakowana w wyjątkową, ręcznie wykonaną drewnianą skrzynkę. Zawierać będzie 15 trufli o wadze około 15 gramów każda.
Gamę Trinity-Truffles Extraordinaire reprezentują konkretne rodzaje trufli: Creator, Nurturer i Destroyer. Stworzone zostały przez szefa kuchni Philippe Conticiniego i mistrzów czekolady Fabelle, którzy wykorzystali jedne z najrzadszych składników i najlepsze kakao pozyskiwane z jednego miejsca na świecie.
Pudełko na zamówienie dostępne jest w zawrotnej cenie 100 000 rupii (ok. 5000 zł). Gama Trinity-Truffles Extraordinaire dostępna jest od 23 października.