Magda Gessler przyznaje, że lubi nadawać nowoczesną formę tradycyjnym potrawom. Nie inaczej jest przypadku tatara ze śledzia, który staje się obecnie bardzo modnym daniem. Przepis na tatar ze śledzia Magdy Gessler pojawił się ostatnio w magazynie "Dobre rady". Jak przyrządza ten przysmak słynna restauratorka?
Czego będziemy potrzebować? Czterech płatów śledziowych, dwóch ogórków kiszonych, jednej pieczonej czerwonej papryki, jednej cebuli, trzech jajek na twardo, kilku marynowanych grzybów. Do doprawienia przydadzą się keczup, sól i pieprz.
Przygotowanie dania jest banalnie proste: płaty śledziowe, kiszone ogórki, pieczoną paprykę, cebulę, jajka i grzyby powinniśmy pokroić w kostkę, najlepiej drobną. Następnie solimy, posypujemy pieprzem, dodajemy keczup i mieszamy. Tatar jest gotowy i można go podawać. Z pewnością takie danie zainteresuje naszych wigilijnych gości swoim smakiem i fantazyjnym podejściem do klasycznej wersji tatara.
Tatar ze śledzia to pyszna przekąska. Haps też ma swój przepis, który zobaczycie na poniższym filmiku:
Może was także zainteresować: Testujemy przepisy na śledzie pięciu znanych gwiazd sceny kulinarnej. Które najlepsze?