Szef kuchni zrobił genialne maseczki z jedzenia. Prawdziwa gratka dla każdego łasucha

Od dziś obowiązuje nakaz zakładania maseczek ochronnych w przestrzeni publicznej. Tomasz Jakubiak, szef kuchni i autor programów kulinarnych postanowił podzielić się ciekawym patentem na ich wykonanie.

Maseczki ochronne z przymrużeniem oka

Maseczki ochronne od dziś są obowiązkowym elementem ubioru Polaków, którzy wychodzą do sklepu czy wyprowadzają psa. Wiele firm produkuje je w pięknych wzorach, Żabka sprzedaje klasyczne jednorazówki, zaś Tomasz Jakubiak na swoim profilu na Facebooku podzielił się pomysłem stworzenia maseczek w nieco innej wersji. Jak przystało na szefa kuchni, powstały z jedzenia. A jak przystało na prowadzącego program "Sztuka mięsa" są wykonane z boczku.

Trzeba przyznać, że patent robi wrażenie i z pewnością zachwyci każdego mięsożercę. Jednak wraz z jednym z komentujących posta zastanawiamy się:

Jak poszły testy? Zdążył Pan choć jedną założyć?

Takie maseczki być może osłonią nas przed zarazkami. Jednak czy uchronią siebie przed głodomorami? My byśmy się nie powstrzymali.

Zobacz wideo Co jeszcze można zrobić z boczku? Oto nasza propozycja.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.