Piękna pogoda zachęca do grillowania, a Biedronka jeszcze bardziej. Jakie promocje w tym tygodniu?
Biedronka gazetka
Co znajdziemy w aktualnej ofercie Biedronki na grilla? Tym razem w ofercie króluje drób. W cenie 1,29 za 100 g kupimy skrzydełka z kurczaka w marynacie barbecue, natomiast za 2,19 za 100 g dostaniemy sznycle z fileta z piersi o smaku sweet chilli lemon. W ofercie są także polędwiczki z kurczaka marynacie mango lassi (9,99 zł za opakowanie 400 g), mięso z uda kurczaka na patyku red hot chilli (1,79 zł za 100 g) oraz szaszłyk z indyka z papryką i cukinią (8,99 za opakowanie 350 g).
Osoby, które wolą tradycyjną kiełbaskę lub kaszankę z grilla też znajdą coś dla siebie. Za opakowanie kaszanki gryczanej (500 g) zapłacimy 4,99 zł, kiełbasę śląską drobiową kupimy w cenie 1,29 zł za 100 g, a kiełbasę regionalną za 7,90 za kilogram. Zestaw „Mix na grilla” (810 g, trzy rodzaje kiełbas: „kiełbasa na ruszt”, kiełbasa z serem oraz węgierska pikantna) kosztuje 13,99 zł, kiełbaski Bratwurst (350 g) 7,49 zł, a pikantne kiełbaski paprykowe (320 g) – 5,99 zł.
Z produktów z czerwonego mięsa Biedronka ma tym razem jedną propozycję – stek z udźca wołowego w stylu francuskim (9,99 zł za opakowanie 200 g).
Propozycją sieci dla wegetarian są tym razem talarki serowe o smaku pomidor-bazylia i papryka chilli w cenie 7,99 za opakowanie 4x70 g.
W Biedronce kupimy również składniki na hamburgery, hot dogi i tortille z grilla. Za 1 kg burgerów zapłacimy 6,99 zł, a za opakowanie bułek z sezamem (300 g), tortilli (306 g) lub bułek do hot dogów (220 g) - 3,99 zł.
W ofercie dostępne są również ciekawe sosy – produkty firmy Fanex (sos tysiąca wysp, meksykański i czosnkowy) za 4,99 zł, a majonez Madero z olejem z awokado za 5,99 zł. W ofercie „kup 2 i zapłać mniej” dostaniemy też sosy barbecue firmy Heinz (klasyczny oraz chilli) za 5,99 zł przy zakupie dwóch opakowań oraz sos czosnkowy, salsę chilli lub curry mango za 3,99 zł na tych samych warunkach.
Biedronka oferuje także wybór przypraw na grilla paprykę i ogórki konserwowe czy miks sałat.
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Spleśniały sernik i surowy kurczak, które dobrze smakują? Szef kuchni tworzy niezwykle... nieapetyczne desery
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica
- Pizza z ananasem to profanacja? Jamie Oliver do swojej dodał winogrona. Fani w szoku