Pierwszy Festiwal Pasibrzucha już w najbliższy weekend na Wrocławskim Torze Wyścigów Konnych Partynice!

W najbliższy piątek, 2 lipca o godzinie 15:00 rusza pierwsza edycja Festiwalu Pasibrzucha na Wrocławskim Torze Wyścigów Konnych Partynice. Wydarzenie potrwa cały weekend, do niedzieli 4 lipca włącznie. Poza wyjątkowym jedzeniem, które zapewnia ponad dwadzieścia konceptów gastronomicznych z Wrocławia i okolic, na uczestników czekać będzie kilkadziesiąt różnorodnych atrakcji. Organizatorem Festiwalu jest kultowa marka Pasibus oraz firma Wrocław StrEat posiadająca bogate doświadczenie w realizacji tego typu projektów. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.

Głównymi atrakcjami pierwszego dnia festiwalu będzie Stand-up na scenie głównej, prowadzony przez grupę SUMO, a także blind testy jedzenia, w których sprawdzą się znani sportowcy oraz finaliści programu Masterchef. Dzień zakończy plenerowe Kino Nocne z filmem „Bękarty Wojny" w reżyserii Quentina Tarrantino.

Drugi dzień imprezy rozpocznie się aktywnie - Survival Race Kids czy Beer Yoga z pewnością pomogą się rozruszać. Dalsza część dnia upłynie pod znakiem występów artystycznych (Street Talent Show), takich jak Fire Show, Pole Dance, pokazy iluzjonistyczne czy Freestyle Football. Atrakcje zapewni kilkudziesięciu nagradzanych artystów, w tym finalistów programu Mam Talent. Dzień drugi zakończy Kino Plenerowe, tym razem z polskim tytułem: „Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa" w reżyserii Macieja Kawulskiego.

Niedziela, czyli ostatni dzień festiwalu, również rozpocznie się aktywnie. Na dzieci ponownie czekać będzie Survival Race Kids, na dorosłych natomiast Beer Yoga. Nie zabraknie również aktywności dla całych rodzin, z myślą o których zaplanowano Familijne podchody. Dzień zakończą specjalne występy muzyczne - Marek Niedzielski LIVE oraz zespół Prosto z Mostu zaskoczą zapewne niejednego uczestnika festiwalu.

Każdego dnia na uczestników Festiwalu Pasibrzucha czekać będzie również sporo atrakcji z nagrodami, takich jak Rodeo Challenge organizowany przez Hyundai Nawrot, który dla zwycięzcy zapewni samochód Hyundai Tucson i30N do dyspozycji przez cały weekend, z pełnym bakiem! Dodatkowo Pasibus zaprasza m.in. na Festiwal Red Hota, podczas którego będzie można się zmierzyć z mega-ostrymi burgerami, a w piątek i sobotę na udział w zawodach Jedzenia na czas, z wielkim finałem na scenie głównej już w niedzielę.

Jeżeli chodzi o strefę gastronomiczną, która przez cały weekend będzie serwować najlepsze dania, oprócz burgerów z Pasibusa w food truckach dostępne będą różne rodzaje pizzy, krewetki, gofry, hiszpańskie churros, dania kuchni tureckiej, amerykańskiej, meksykańskiej, owoce morza i drinki. Smaki Azji reprezentować będą potrawy z Indii, Tajlandii, Japonii i dania koreańskie. Podczas festiwalu będą też aktywne takie strefy jak Tattoo&Barber, gdzie grupa ETC będzie upiększała uczestników za pomocą tatuaży jedzeniowych czy dopieszczała ich fryzury oraz brody.

Szczegółowy harmonogram godzinowy można znaleźć na stronie festiwalu https://festiwalpasibrzucha.pl/harmonogram

Pasibus to kultowa marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął właśnie w stolicy Dolnego Śląska i szybko stał się kultowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w 14 miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu. Marka prowadzi 28 lokali w Polsce, w tym 10 restauracji zostało stworzonych we współpracy ze spółką Helios. Więcej informacji: Pasibus.pl | www.pasidostawa.pl | Pasibus na Facebooku