Korean beyond burger według szefa kuchni ORZO z naszego wspólnego menu. Sto procent zero waste
Korean beyond burger według szefa kuchni ORZO z naszego wspólnego menu. Sto procent zero waste
REKLAMA
Haps
Czy żeby burger był smaczny, musi być mięsny? Nic podobnego. Beyond burger z koreańskim twistem według przepisu Łukasza Zawadzkiego, szefa kuchni restauracji ORZO, jest na to doskonałym przykładem. Możecie się o tym sami przekonać. Burger dostępny jest w wegańskim menu restauracji, które zostało przygotowane we współpracy z Gazeta.pl. A wszystko w klimacie zero waste.
3
Haps
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Korean beyond burger - przepis szefa kuchni ORZO
Składniki na sałatkę tayosław:
REKLAMA
marchewka
czerwona cebula
świeże mango
zielony ogórek
prażony sezam
świeża kolendra
teriyaki
sweet chili
Wykończenie:
biała bułka burgerowa
mayo wasabi
sałata
wegańskie kotlety
tayosław
Sposób przygotowania
Łukasz Zawadzki zaczyna od usmażenia kotletów. W międzyczasie przygotowuje sałatkę tayosław, której nazwa nawiązuje do słynnego colesława, ale tą wyróżnia koreański twist. Najważniejszym składnikiem jest świeże mango, które nadaje potrawie soczystej słodyczy. Ważne, aby wszystkie składniki zostały pokrojone w drobne paseczki. Jakie są kolejne kroki? Dowiecie się z poniższego wideo:
Zobacz wideo Korean beyond burger
Zobaczcie też przepis na wegański ramen według szefa kuchni ORZO Łukasza Zawadzkiego: