Korean beyond burger według szefa kuchni ORZO z naszego wspólnego menu. Sto procent zero waste

Czy żeby burger był smaczny, musi być mięsny? Nic podobnego. Beyond burger z koreańskim twistem według przepisu Łukasza Zawadzkiego, szefa kuchni restauracji ORZO, jest na to doskonałym przykładem. Możecie się o tym sami przekonać. Burger dostępny jest w wegańskim menu restauracji, które zostało przygotowane we współpracy z Gazeta.pl. A wszystko w klimacie zero waste.

Korean beyond burger - przepis szefa kuchni ORZO

Składniki na sałatkę tayosław:

  • marchewka
  • czerwona cebula
  • świeże mango
  • zielony ogórek
  • prażony sezam
  • świeża kolendra
  • teriyaki
  • sweet chili

Wykończenie:

  • biała bułka burgerowa
  • mayo wasabi
  • sałata
  • wegańskie kotlety
  • tayosław

Sposób przygotowania

Łukasz Zawadzki zaczyna od usmażenia kotletów. W międzyczasie przygotowuje sałatkę tayosław, której nazwa nawiązuje do słynnego colesława, ale tą wyróżnia koreański twist. Najważniejszym składnikiem jest świeże mango, które nadaje potrawie soczystej słodyczy. Ważne, aby wszystkie składniki zostały pokrojone w drobne paseczki. Jakie są kolejne kroki? Dowiecie się z poniższego wideo:

Zobacz wideo Korean beyond burger

Zobaczcie też przepis na wegański ramen według szefa kuchni ORZO Łukasza Zawadzkiego:

Więcej o:
Copyright © Agora SA