"New York Times" wywołał burzę w mediach społecznościowych po tym, jak opublikował polski przepis. Po aferze z pierogami ruskimi nadeszła pora na zupę ogórkową. Polacy nie pozostawili na redaktorach amerykańskiego serwisu suchej nitki.
"The New York Times" zaproponował swoim czytelnikom przepis na polską zupę ogórkową. I choć lista składników czy sposób przygotowania nie różniły się od tego, co sami robimy w kuchni, to zdjęcie potrawy pozostawiało wiele do życzenia.
Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Zupa ogórkowa doskonale wpisuje się w tradycję kwaśnych smaków powszechnych w polskiej kuchni
- pisze na Twitterze "The New York Times". A lawiny komentarzy nie da się zatrzymać.
Oto niektóre z nich:
Na tym zdjęciu jest rosolnik i nie jest to nawet polska zupa, tylko rosyjska wersja zupy z koperkiem.
Nawet nie wygląda jak ogórkowa…
Dziękuję za popularyzację polskiej kuchni, ale następnym razem zróbcie dokładniejszy research i umieśćcie zdjęcie prawdziwej zupy ogórkowej do promocji swojego posta/artykułu.
To jest zupa ogórkowa? Oni w życiu ogórkowej nie widzieli.
Ja nie wiem jakich ogórków użyli, że ta zupa wyszła pomarańczowa...?
Wpadka amerykańskiego dziennika obudziła w wielu użytkownikach Twittera pokłady kreatywności.
A to słynna polska kanapka serowa
Następnym razem proszę zrobić przepis na polski rosół
Tak, jasne. A to jest hot dog
- żartowali kąśliwie internauci.
Na poniższym wideo możecie zobaczyć przepis na klasyczną zupę ogórkową, którą przygotowaliśmy w kuchni Hapsa: