Piotr Ogiński to osobowość telewizyjna i internetowa. Swoje internetowe kulinarne poczynania rozpoczął od prowadzenia kanału YouTube o nazwie "Kocham Gotować". To tam zebrał publiczność, która teraz liczy ponad 700 tysięcy subskrybentów. Z pewnością jest to jeden z większych kanałów kulinarnych w polskiej sieci internetowej. Kucharza mogliśmy oglądać w dwóch programach telewizyjnych. Brał udział w pierwszej edycji programu "Top Chef", a także drugiej edycji reality show "Hell’s Kitchen", którą prowadził Wojciech Modest Amaro. To właśnie w drugim show doszedł do ścisłego finału.
Po swoich telewizyjnych osiągnięciach nie dał o sobie zapomnieć i dalej prowadzi rozwijający się kanał na YouTube. Można go również znaleźć na TikToku, na którym nie tylko pokazuje oryginalne przepisy, a także dzieli się trikami, które pomogą w gotowaniu.
Jakiś czas temu kucharz na swoim koncie na TikToku zdradził sekret zawsze świeżego warzywa. Jak sam powiedział
Tego sposobu jeszcze nie było! Sałata zostaje świeża i chrupiąca nawet przez kilkanaście dni!
Jak ją wyciągniecie będzie wyglądała jak z reklamy.
Pierwszym krokiem jest delikatne oddzielenie liści. Następnie należy dokładnie wypłukać sałatę w zimnej, a nawet lodowatej wodzie. Po wyciągnięciu jej przełóż ją na sitko znajdujące się w misce. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru wody z liści. Pozostaw warzywo na około 2-3 minuty. W tym czasie przygotuj pudełko na przechowanie sałaty. Na dnie naczynia ułóż listek ręcznika papierowego, a na niego przełóż nie do końca przesuszone liście. Woda znajdująca się na warzywie ma za zadanie nadać dłuższej świeżości. Na ułożoną sałatę ponownie ułóż kawałek ręcznika papierowego, jednak tym razem delikatnie zwilż go wodą. Tak przygotowaną sałatę szczelnie zamknij pokrywką i umieść w lodówce.