Magda Gessler od wielu lat błyszczy w polskiej telewizji i na krajowej scenie gastronomicznej. Jej wyrafinowany smak i profesjonalne oko kulinarne można poczuć w jej licznych lokalach. Bowiem jest właścicielką takich restauracji jak Zielnik, Restauracja Polka Magda Gessler, Ale Gloria, Słodki Słony i U Fukiera. Dodatkowo jej poczynania emitowane są w telewizji. Od 2010 roku stoi na czele programu "Kuchenne rewolucje", który cieszy się ogromną popularnością i zbiera przed telewizorami wiele rodzin. A w 2017 roku miała miejsce premiera programu "Sexy Kuchnia Magdy Gessler", gdzie restauratorka była główną gwiazdą.
Niedawno na światło dzienne wyszła informacja o kursie gotowania u boku samej restauratorki. Jak się okazuje nie jest to ostatnia edycja, do której można dołączyć. Organizator podkreśla, że kolejne warsztaty będą się powtarzać. Najbliższe zajęcia zaczynają się już w najbliższą niedzielę. Co będzie ich tematem? Przede wszystkim będą tam poruszane zagadnienia na czasie. Jednak taki kurs, pod okiem mistrzyni nie jest rzeczą tanią. Ile trzeba zapłacić za kilka godzin z samą Magdą Gessler?
Organizatorzy warsztatów postanowili zorganizować aż 3 bloki tematyczne kursu, a każdy z nich skupiać się będzie na różnych zagadnieniach. Pierwszy zaczyna się 12.03 i przede wszystkim gotowane tam będą dania świąteczne. Zbliżająca się Wielkanoc może być zatem dobrym pretekstem, aby pojawić się na tym dniu. Czego będzie można się nauczyć? Zajęcia zaczną się od objaśnienia, jak odpowiednio przygotować chrzan. Następnie restauratorka pokaże krok po kroku jak przyrządzić domowy majonez, a przy ciągle wzrastających cenach, taka umiejętność może być naprawdę cenna. W następnych lekcjach będzie można się nauczyć takich potraw jak ravioli z krewetkami, a także pierogi z farszem z białej kiełbasy. Zwieńczeniem pierwszego panelu będzie przygotowanie deseru, którym jest klasyczny mazurek.
Tematem przewodnim drugich warsztatów są sałaty, dressingi i buliony. Zostaną tam wyjaśnione zagadnienia związane z odpowiednim przygotowaniem sałaty, bulionów, a także pomysły jak je pysznie wykorzystać. Na koniec będzie można wykonać i skosztować malinowego parfait.
Ostatnie warsztaty okazują się dobrym wyborem dla tych, którzy chcą pysznie spędzić ciepłe popołudnia. To właśnie o majowych piknikach będzie opowiadać Magda Gessler. Pierwszą potrawą na liście do zrobienia okazuje się faszerowany kurczak po polsku. Następnie zostaną zdradzone sekrety idealnego gazpacho, a także tajniki wykonania hiszpańskiego dania "Tortilla de patatas". Tak jak przy każdym temacie, koniec będzie pysznie słodki. Deserem do wykonania będzie bananowy pie ze świeżym ananasem.
Tak jak wspomnieliśmy, warsztaty podzielone są na 3 bloki tematyczne. W zależności od swoich preferencji i wyborów organizowane są one w różnych terminach. Każdy panel to 3,5 godziny pracy z samą Magdą Gessler. Ile zatem trzeba zapłacić za taki wspólny kurs? Miejsce dla jednej osoby, za jeden dzień to koszt 899 zł. Natomiast jeśli postanowisz wybrać się tam z osobą towarzyszącą, cena za jeden bilet zmniejsza się do 799 zł. Kurs prowadzony jest dla grup liczących nawet do 12 osób. Cena może przerażać, jednak trzeba wziąć pod uwagę fakt, że koszta, cały czas idą w górę. Organizatorzy muszą również zapewnić lokal, prąd, a także potrzebne materiały, bez których warsztaty by się nie odbyły. Trzeba podkreślić, że na podaną cenę składa się autorytet, doświadczenie i to, że zajęcia prowadzone są przez jedną z najpopularniejszych polskich restauratorek.
OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl