Wielkanoc u Gessler nie na każdą kieszeń. Żur za 75 zł, a pasztet jeszcze droższy. Cena połówki jajka też zwala z nóg

Zbliżająca się Wielkanoc zmusza nas do zastanowienia się, co postawić na świątecznym stole. Jeśli nie po drodze wam z gotowaniem, można sięgnąć po gotowe dania. W Delikatesach "U Fukiera" Magdy Gessler jest już dostępna wielkanocna oferta. Ceny nie są jednak dla każdego.

Magdy Gessler nie trzeba nikomu przedstawiać. Jest jedną z najpopularniejszych restauratorek na scenie polskiej gastronomii. Dodatkowo jest osobowością telewizyjną, która nie boi się powiedzieć własnego zdania. W programie "Kuchenne rewolucje" pomaga restauracjom, które chylą się ku upadkowi. Na swoim koncie ma również prowadzenie takiego programu jak "Sexy kuchnia Magdy Gessler", a także "Święta z Gesslerami".

Oprócz licznych zajęć, które wiążą się z telewizją, prowadzi też Delikatesy, w których można znaleźć wyroby pochodzące z jej autorskiej restauracji. W okolicy świąt pojawiają się w nich klasyczne i tradycyjne dania, które można zamówić na rodzinne świętowanie. W tym roku nie mogło być inaczej. Jakie dania i przekąski zaprezentowała nam Magda Gessler? Czy ceny wraz z rosnącą inflacją zwalą nas z nóg, czy wręcz się zaskoczymy?

Zobacz wideo Magda Gessler vs Robert Makłowicz. Kto robi smaczniejsze naleśniki? Sprawdzamy

Zorganizuj Wielkanoc z potrawami Magdy Gessler

"U Fukiera" to jedna z popularniejszych restauracji, której właścicielką jest Magda Gessler. Znajduje się na Rynku Starego Miasta 27 w Warszawie. Z lokalem powiązane są też Delikatesy, w których można kupić gotowe dania i przetwory. Co znalazło się w ofercie wielkanocnej?

Przede wszystkim bardzo tradycyjne dania. Na ich czele stoi żur przygotowywany na prawdziwkach, porcja 900 ml kosztuje 75 zł. Natomiast klasyczny barszcz biały o takiej samej pojemności to koszt 68 zł. W Delikatesach znajdziemy również bigos na winie w cenie 84 zł (900 ml), a także gołąbki cielęce zatopione w aromatycznym sosie pomidorowym (85 zł za 900 ml).

Święta nie mogłyby się odbyć bez domowego pasztetu, a ten spod ręki kucharzy Magdy Gessler kosztuje 95 zł za pół kilo. W ofercie nie zabrakło także wędlin i kiełbas. Biała kiełbasa sprzedawana jest w kwocie 37,50 zł za pół kilo, natomiast boczek marynowany to koszt 79 zł również za 500 g.

Czym byłyby święta, gdyby zabrakło popularnej sałatki jarzynowej i jajek? Sałatkę z jarzyn kupić można w tym miejscu za 41 zł za 300 g. Natomiast 5 połówek faszerowanych jajek to koszt 35 zł (każda połówka to 7 zł). Oprócz dań głównych można znaleźć w lokalu wiele dodatków. W ofercie jest pasta jajeczna z dodatkiem szczypiorku (33 zł za 200 g), chrzan (20 zł za 235 g), a także majonez z przepisu babci (23 zł za 200 g). Na osłodę świątecznego czasu Magda Gessler proponuje klasyczną babkę drożdżową (88 zł za 1,2 kg), oraz mazurka z masą kajmakową i orzechami (60 zł za sztukę).

OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl

Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.