Michał Korkosz został prowadzącym nowy program "MasterChef Nastolatki". Ekipa Plotka odwiedziła go na planie programu, gdzie mieli okazję chwilę porozmawiać. Nasza redaktorka zapytała Rozkosznego, czy ma jakąś ulubioną restaurację, która należy do gwiazdy i do której lubi wracać. Korkosz zastanawiał się przez chwilę i stwierdził, że takim miejscem jest cukiernia SłodkiSłony w Warszawie, którą stworzyła Magda Gessler, a prowadzi ją jej córka Lara Gessler.
Bloger przyznaje, że wraca tam zawsze w konkretnym miesiącu - w lipcu. To wtedy w cukierniach królują jagodzianki i to właśnie te drożdżówki u rodziny Gesslerów tak sobie upodobał. "Jestem w tej drużynie, która jest w stanie zapłacić krocie za dobrą drożdżówkę. Kiedyś nawet napisałem o niej, że to naddrożdżówka" - powiedział. Wyjaśnia, że zwykłą drożdżówkę po prostu często łapiemy w biegu i nie delektujemy się nią, tylko zjadamy na szybko, bez zastanowienia.
Tej nie da się tak zjeść. Trzeba zjeść ją na talerzyku, z widelczykiem, nie sposób się nie ubrudzić, bo te jagody po prostu barwią całą twarz. Widać, że zjadło się luksusową jagodziankę.
Rozkoszny mówi, że lubi pozwolić sobie raz na jakiś czas na taki wypiek. "Bo dlaczego nie? Uważam, że na jedzeniu nie warto oszczędzać" - podsumowuje. A na jagodziankach od Gessler faktycznie oszczędzić się nie da. W 2023 roku jedna taka drożdżówka kosztowała aż 28 zł. Jak będzie w tym roku? Przekonamy się za kilka miesięcy.