• Link został skopiowany

Ceny u Gessler znów zaskoczyły. Jagodzianka towarem premium. "Chyba są ze złota"

Lato w Warszawie to nie tylko liczne wydarzenia plenerowe z gastronomią w tle. To także powrót corocznej dyskusji: ile kosztuje jagodzianka od Magdy Gessler? Ceny jej wypieków regularnie rozpalają emocje i nie inaczej jest w tym roku, gdy do oferty Słodkiego Słonego wróciły drożdżówki.
Jagodzianki Magdy Gessler
Fot. iStock, piotrszczepanekfotoart / Fot. Marek Podmokly / Agencja Wyborcza.pl

Gdy tylko na profilu cukierni Słodki Słony pojawiła się informacja, że jagodzianki znów są dostępne, temat wrócił jak bumerang. W 2023 roku kosztowały 28 zł, rok później 31 zł i już wtedy budziły kontrowersje, ale tegoroczna cena przebiła wszystko. Wrażeniami z wizyty w cukierni Magdy Gessler podzieliła się m.in. tiktokerka @jestem.bella. Podkreśliła, że mimo wysokiej ceny (34 zł) "jest absolutnie dobrze i pysznie". Komentarze w sieci znów podzieliły internautów, od zachwytu po niedowierzanie.

Zobacz wideo Jagodzianki na maślance - hit lata [PRZEPIS]

Ile kosztuje jagodzianka od Magdy Gessler? Internauci są podzieleni

W mediach społecznościowych zawrzało. Komentarze na TikToku nie pozostawiają złudzeń. Dla wielu 34 zł za drożdżówkę to przesada.

Za 34 zł to ja 3/4 blachy jagodzianek upiekę, w swoim piekarniku
To taka chyba trochę Balenciaga spożywcza. Sprawdzają, ilu kupi tę fancy jagodziankę
Chyba są ze złota

- czytam pod filmem. Są jednak i tacy, którzy bronią ceny, wskazując na jakość składników i ręczną produkcję.

Zupełnie normalne, na pewno są pyszne i kto ma kasę i chce, to kupi
Ja nie wiem, czemu w Polsce nakręca się taki hejt na to, że ktoś wysoko ceni siebie, swoją pracę i są na to chętni
Dziś kupiłam jagody po 89 zł za kilogram, więc nie dziwi mnie cena jagodzianki

- piszą internauci, broniąc cen. Sama autorka materiału wskazuje, że pomimo kwoty, jaką trzeba zapłacić, drożdżówka jest pyszna.

Dlaczego jagodzianki są takie drogie? Cena to jagody, ale też cały proces przyrządzania

Wysoka cena jagodzianek w cukierni Magdy Gessler nie wynika wyłącznie z marketingu. Restauratorka od lat podkreśla, że jej wypieki powstają z najlepszych składników, czyli świeżych owoców, wiejskich jaj, mąki z młyna i prawdziwego masła. Do tego dochodzi ręczna praca, brak mrożenia i codzienna świeżość. To wszystko sprawia, że jagodzianka staje się produktem premium. I choć cena może szokować, popyt nie słabnie.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu!

  • Link został skopiowany
Więcej o: