• Link został skopiowany

Amaro zaprasza na kolację i wspólne gotowanie na farmie. Cena? Miesiąc zakupów masz z głowy

Wyobraź sobie kolację podaną przez samego szefa kuchni, na jego prywatnej farmie, w otoczeniu natury, ciszy i pól. Właśnie takie doświadczenie oferuje Farm Dining Amaro. To uczta dla podniebienia, ale także doświadczenie bliskości z naturą i filozofii gotowania w zgodzie z jej rytmem.
Wojciech Modest Amaro
Fot. Instagram @wojciechmodestamaro

Wojciech Modest Amaro to nazwisko, które na dobre wpisało się w historię polskiej gastronomii. W 2013 roku jako pierwszy kucharz w Polsce otrzymał prestiżową gwiazdkę Michelin za prowadzenie restauracji Atelier Amaro. Widzowie mogą go również kojarzyć z programu "Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia", którego był gospodarzem. Choć kilka lat temu zamknął restauracje, nie zniknął z kulinarnej sceny. Wręcz przeciwnie, dziś prowadzi sklep z naturalnymi produktami i zaprasza gości do swojego nowego świata, jaki stworzył na ekologicznej farmie pod Warszawą.

Zobacz wideo Wojciech Modest Amaro: Góry inspirują mnie kulinarnie

Ile kosztuje kolacja u Wojciecha Modesta Amaro? Cena może zaskoczyć

Kolacja u Amaro to Chef’s table, oznacza to, że jest serwowana przy stole blisko kuchni, gdzie sam szef przygotowuje i podaje dania, dzieląc się kulisami ich powstania i ideą przepisów. Goście trafiają na jego farmę w Dębówce koło Konstancina-Jeziorny. Czeka ich tam wieczór z filozofią gotowania na podstawie Kalendarza Natury. W programie jest m.in. degustacja napojów i alkoholi botanicznych oraz dania przygotowane z produktów naturalnych.

To tu czerpię radość z gotowania z własnych upraw, pamiętając o otaczającym mnie środowisku i przyszłych pokoleniach

- podkreśla sam Amaro na stronie internetowej wydarzenia. Za taką kolację trzeba zapłacić 1450 zł za osobę, do czego należy doliczyć 10 proc. opłaty serwisowej. Najbliższe terminy to m.in. 12 lipca, 12, 13, 19 i 20 września 2025 r. o godz. 18. Liczba miejsc jest ograniczona.

 

Farm Dining Amaro. Na farmie odbywają się też warsztaty kulinarne z samym szefem

Dla tych, którzy chcieliby nie tylko spróbować dań szefa kuchni, lecz także nauczyć się jego kulinarnej koncepcji, przewidziano coś specjalnego. Raz na jakiś czas na farmie organizowane są całodzienne warsztaty Masterclass, trwające od godz. 10 do 18. Uczestnicy spędzają osiem godzin na wspólnym gotowaniu z Amaro, poznają kreatywne techniki kulinarne, a dzień kończą kolacją z degustacją alkoholi. To wydarzenie odbywa się 4 lipca 2025 roku, a jego koszt to 4850 zł za osobę. Jak pokazuje system rezerwacyjny, wciąż są wolne miejsca. Zarówno warsztaty, jak i kolacje odbywają się na terenie Forgotten Fields Farm, położonej ok. 25 km od centrum Warszawy. Czy zapłaciłbyś/abyś 1450 zł za kolację w towarzystwie szefa kuchni? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu!

  • Link został skopiowany
Więcej o: